Підтримати нас

Херсонський клуб “Дніпро” бажає взяти під опіку таємничий бізнесмен

Автор статті
19 лютого 2021 18:00
1,002
Поширити:

Херсонський хокейний клуб «Дніпро» профінансований обласною радою лише до травня цього року. Що буде далі з клубом, поки що не відомо.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів почесний голова клубу та очільник обласної ради Олександр Самойленко.

Зі слів чиновника випливає: він навіть не знає, що далі робити з командою.

«До мене почесним президентом був колишній очільник облради Владислав Мангер. Напевне, він розумів, що хотів бачити у цьому клубі. Це була іміджева чи фінансова програма - не знаю», - говорить Самойленко.

За словами голови ХОР, зараз з'явився бізнесмен (його імені він не називає), який хоче взяти команду під свою опіку. Цю ідею розглядають. Загалом чиновник вважає, що клуб необхідно виводити з власності обласної ради:

«Це розкіш, якої ми не можемо собі дозволити, - утримувати коштом обласного бюджету професійний спортивний клуб. Клубна система має бути приватною за умови підтримки держави чи місцевого самоврядування».

За словами чиновника, влада області може надати «Дніпру» на безоплатній основі або за символічну ціну льодову арену для проведення ігор. Обіцяє преференції, скасування або врегулювання місцевих податків. Втім, відповідальність за долю команди, на думку Самойленка, має взяти приватна особа або бізнес. Лише 10 відсотків від власності - для “престижу” - чиновник бачить у власності області.

Між тим, “Дніпро”, який ще зовсім нещодавно вважався “флагманом” вищої професійної хокейної ліги України, зазнав десяту поспіль поразку в поточному розіграші Чемпіонату країни і посідає лише четверту сходинку в турнірній таблиці.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ