Підтримати нас

Херсонські кіберполіцейські викрили молодика, який ошукував інтернет-користувачів

Автор статті
08 квітня 2021 11:30
867
Поширити:

Спортивні кросівки ціною всього лише за 600 гривень привертали увагу значної частини інтернет-аудиторії, якою обзавівся молодий чоловік з Білозерського району.

Він створив кілька акаунтів в інтернеті, де розміщував оголошення про продаж стильного взуття. Обов'язковою умовою угоди з клієнтами була повна передоплата за товар. Отримавши суму на банківську картку, інтернет-шахрай видаляв не тільки оголошення, а й акаунти, і переставав виходити на зв'язок.

Кіберполіція встановила, що так   громадянин обдурив як мінімум 15 довірливих клієнтів на суму в 12 тисяч гривень. Втім, правоохоронці вважають, що і потерпілих, і виручених аферистом грошей значно більше.

За місцем проживання молодика працівники поліції провели санкціонований обшук: вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, які використовувалися у злочинній діяльності. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ