Підтримати нас

Херсонська міська рада затвердила рішення про утворення заводу з переробки сміття

Автор статті
20 травня 2021 12:31
1,435
Поширити:

Сьогодні, 20 травня, Херсонська міська рада затвердила рішення про утворення заводу з переробки сміття.

Нове підприємство під назвою ТОВ "Херсонський завод з переробки відходів" має двох співзасновників: КП «Херсонський міський центр земельно-майнових відносин» та ТОВ "Німецько-Українське підприємство Біт".

Як повідомляють джерела в міськраді, рішення вийшло досить дивним. Адже відповідний проєкт рішення не виносився на обговорення в постійних депутатських комісіях. І навіть на пленарному засіданні сесії деякі народні обранці не отримали на руки необхідні документи.

Проте "за" проголосувала переважна більшість - 45 депутатів.

Засновником нової сміттєпереробної компанії є німецька BRAUN INDUSTRIAL TRADING GMBH, а у херсонського КП "на руках" - усього лише 49 відсотків акцій статутного фонду. Чому співзасновником не є сама міськрада, також залишається неясним.

Крім того, передбачається, що міський полігон твердих побутових відходів незабаром отримає можливість приймати сміття не тільки з обласного центру, а й з інших регіонів країни. Ці “райдужні” перспективи викликали дуже бурхливе обговорення серед громадськості міста. Адже, наприклад, усе ще тягнеться епопея з “чорногорським піском” - токсичним сміттям, яке завезли у Херсон минулого року.

До всього цього можна додати, що пленарне засідання сесії мало відбутися завтра, 21 травня, - як це зазвичай і буває, у п'ятницю. Проте пізніше на сайті міськради з'явилося повідомлення про те, що захід відбудеться в четвер. Відповідно, ані багато хто з представників ЗМІ, ані громадські активісти не змогли вчасно дізнатися про цю інформацію і бути присутніми в залі засідань.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ