Підтримати нас

Херсонцям доведеться вчергове “затягнути пояси”

Автор статті
03 грудня 2020 11:38
1,074
Поширити:

Відомий оратор-класик українського політикуму, нинішній мер Києва якось запропонував жителям столиці "готуватися до землі".

Ця кумедна обмовка стала мемом, але у світлі нових реалій фраза звучить уже не так смішно. При цьому, схоже, "до землі" доведеться готуватися не тільки киянам, але й іншим українцям. У тому числі - і жителям Херсонщини. Адже, як повідомляє представник Союзу споживачів комунальних послуг, радник заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Олег Попенко на своїй сторінці у Фейсбуці, наступного року в Україні вартість комунальних послуг подорожчає на 20-30%. А загальна цифра в платіжці збільшиться на 300-700 гривень, в залежності від сезону. 

"У 2021 році наша платіжка в опалювальний сезон подорожчає на 500-700 гривень, або на 30% в місяць. У неопалювальний - на 200-300 гривень, що дорівнює зростанню в 20%", - зазначив фахівець.

За його словами, зростання тарифів на газ уже сталося, а транспортування “блакитного палива” подорожчало на 100%. Крім того, у січні майже всі водоканали піднімуть на 20% вартість послуг з водопостачання та водовідведення. Це буде п'ятий або шостий підйом ціни за останні п'ять років.

"Також нас чекає підняття ціни на електроенергію. Але не для тих, хто платить, а для тих, хто економить. В Україні зробили так, що всі, хто економить електроенергію, всі, хто намагається заплатити ось за ці 100 кВт, тепер платитимуть більше. Зараз, виходить, немає сенсу економити, бо потрібно буде всім платити 1,68 грн ", - розповів Попенко.

До того ж, він зазначив, що це призведе до зростання цін на інші комунальні послуги. У першу чергу подорожчання торкнеться компаній, які обслуговують житловий фонд. Зокрема, відбудеться збільшення вартості гарячої води. Також очікується зростання цін на теплопостачання, і не тільки за рахунок подорожчання газу, а й за рахунок збільшення вартості водопостачання.

"До речі, тарифи на вивезення сміття не прив'язані до основних послуг, але при цьому вартість вивезення сміття у 2021 році теж виросте. Бо на сьогодні вона навіть не покриває елементарну рентабельність. Закликаю, не витрачайте гроші на новорічні подарунки, тому що ви будете дуже здивовані", - підсумував радник заступника голови КМДА.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ