Підтримати нас

Генпрокурор Венедіктова тисне на батька Катерини Гандзюк

Автор статті
29 березня 2020 04:20
645
Поширити:

Друзі покійної Катерини Гандзюк стверджують, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова через керівництво Херсонської області намагається змусити Віктора Гандзюка покинути роботу в лікарні і під час карантину приїхати до Києва на зустріч із нею та народними депутатами.

Відповідний запис з'явився на сторінці ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" у фейсбуці, інформує Цензор.НЕТ.

"Вона (Венедіктова. - Ред.) дала команду обласному прокурору Херсонської області терміново везти батька Катерини до Києва на зустріч із нею та народними депутатами. Везти, щоб негайно прикритися ним від критики. Типу, "дивіться, ми зустрічаємося, а значить, все нормально!", - стверджують друзі вбитої активістки.

За словами авторів заяви, Віктор Гандзюк відмовився полишати роботу в лікарні та їхати в Київ і запропонував київським прокурором поспілкуватися зі своїм адвокатом Євгенією Закревською, але ті відмовилися.

"Попри категоричну відмову покинути лікарню і їхати до Києва вже другий день тривають дзвінки, вмовляння і тиск із боку керівників області. Це неприпустимо!" - сказано в заяві.

Раніше Віктор Гандзюк розкритикував генпрокурора Ірину Венедіктову, звинувативши її у брехні і заявивши, що вона за один день зробила прогрес у справі ще на місяці вперед недосяжним.

У п'ятницю, 27 березня, адвокат Масі Найєм заявив про відсторонення заступника Генерального прокурора Віктора Трепака від розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що Трепака не відсторонювали, "його ключові справи ніхто не забирав". При цьому вона підтвердила, що департамент спецрозслідування замість Трепака став курирувати призначений сьогодні заступником Генерального прокурора Олексій Симоненко.

Віктор Трепак заявив, що подав у відставку і працює до понеділка. "Уже немає сенсу просто", - пояснив він своє рішення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ