Підтримати нас

ХДУ переміщено до Івано-Франківська: наслідки для викладачів та студентів

Vgoru
Автор статті
29 квітня 2022 10:33
2,528
Поширити:

Херсонський державний університет тимчасово переміщено до Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, який розташований в Івано-Франківську, передає Суспільне. Відповідний наказ видало Міністерство освіти і науки України 20 квітня.

Разом з університетом переміщено два його відокремлених підрозділи: Бериславський фаховий педагогічний коледж і Генічеський фаховий коледж.

Проте це не означає, що заклади повністю евакуюють. Змінюється не юридична, а лише фактична адреса. Це необхідно, щоб безпечно та ефективно здійснювати систему управління і координування діяльності, говорить перший проректор Херсонського державного університету Сергій Омельчук:

“До викладачів і співробітників немає обов'язкової вимоги бути у місті Івано-Франківськ. На сьогодні освітній процес у всіх закладах вищої освіти відбувається дистанційно. І кожен викладач і співробітник має насамперед перебувати у безпечному для себе місці. А таке місце кожен визначає сам для себе”.

За словами першого проректора ХДУ, переміщення університету спрямоване на те, щоб основні бізнес-процеси, які він забезпечує, були підконтрольні, тобто здійснювались з безпечної території. Зокрема це стосується адміністрування освітнього процесу, видачі та визнання дипломів, нарахування заробітних плат та стипендій. За необхідності, певну кількість викладачів та студентів можуть прихистити і в Івано-Франківську. 

Також з Херсона переміщено ще декілька навчальних закладів. Це Аграрно-економічний університет і Херсонська державна морська академія. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ