Підтримати нас

Голова Херсонської ОВА Лагута розповів, як окупанти встановлюють “нові порядки” на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
29 квітня 2022 13:34
3,655
Поширити:

На Херсонщині окупанти вимагали списки та паспортні дані населення від соціальних працівників, представників “Укрпошти” та Пенсійного фонду, а також від самих жителів. Про це розповів редакції Крим.Реалії голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута. За його словами, такі дії були спрямовані на проведення так званого референдуму за створення “ХНР”. Проте реалізувати цей сценарій не вдалося.

Також Лагута розповів про нове фейкове “керівництво” Херсона та області. Та якщо про колишнього херсонського мера Сальдо інформація відома широкому загалу, то Кобець, якого російська сторона призначила “міським головою”, незнайомий більшості містян:

“Я його не знаю абсолютно. Можу лише сказати, яка інформація про нього мені відома. Решту нехай коментують спецслужби. Він до 1991 року працював у Херсонській області, і, за однією інформацією, був співробітником КДБ СРСР. Після розпаду він виїхав із Херсона, потім працював у Південно-Африканській республіці. Це все, що мені відомо», – зазначив Геннадій Лагута.

За його словами, охочих працювати в апараті гауляйтерів наразі практично немає. Так само як і вчителів, яким окупанти пропонували викладати за російською програмою.

Також Лагута сказав, що фермерам окупованої Херсонщини не варто проводити польові роботи:

«Найвище політичне керівництво держави запропонувало аграріям Херсонщини утриматися цього року від весняно-польових робіт. Враховуючи те, що за українськими законами неможливо привезти та продати паливо, гербіциди, подати воду, яка так потрібна Херсонщині». За словами голови Херсонської ОВА, оцінку тим, хто вийшов у поля та планує вирощувати продукцію, повинні дати правоохоронні органи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ