Підтримати нас

Гелловін червоної зони, або лякатимемо злих духів онлайн

Автор статті
30 жовтня 2021 10:30
1,177
Поширити:

На Гелловін, у ніч з 31 жовтня на 1 листопада, у Херсоні вже традиційно обиратимуть Графа і Графиню балу монстрів. Щоправда, цьогоріч і сам бал, і конкурс проходитимуть онлайн.

Взагалі-то святкування Гелловіну для Херсона навіть ще років двадцять тому не було притаманним. 

Власне, це свято походить із давніх кельтських вірувань. Через міграцію шотландців і ірландців до США, ця традиція “американізувалася” і об’єдналася з традицією костюмованих вечірок. А після голлівудських фільмів жахів, дійшла й до інших країн.

Сама назва “Гелловін” перекладається як “меса всіх святих” і відбувається напередодні Дня всіх святих. 

Вважається, що в ніч з 31 жовтня на 1 листопада межа між світом живих та мертвих дуже слабка, через це у наш світ може проникнути багато нечисті. Тому люди переодягаються у монстрів - чим маскарад страшніший, тим більше шансів налякати та вигнати злих духів, що змогли прорватися до нашого світу. А щоб добрі душі не заблукали - у середині гарбуза з вирізаним усміхненим обличчям запалюють свічку. Відносно нещодавно з’явилася ще одна традиція - лякання. Для цього використовують спеціальні атракціони на кшталт “Будинку жахів”. Для організаторів це хороший спосіб заробити, а для відвідувачів - розважитися. 

 Святкування минулих років

А що стосується саме херсонських традицій, то років десять тому адміністрація ТРЦ “Fabrika” почала організовувати та проводити напередодні Дня всіх святих різні тематичні розважальні конкурси, а також обирати серед костюмованих відвідувачів Графа і Графиню балу монстрів. Переможці отримували доволі цінні подарунки.

Але пандемія COVID внесла  корективи й у святкування Гелловіну. Адже в червоній  зоні, до якої потрапила Херсонщина, масові заходи проводити можна лише за участю двічі вакцинованих людей з захисними масками  та з дотриманням безпечної дистанції. Уявляєте  вурдалаку в респіраторі, який сахається інших монстрів?

Отже, адміністрація “Fabrika” вирішила обирати Графа і Графиню балу монстрів онлайн.

Буде костюмний фотоконкурс для двох категорій: дітей до 16 років і людей, старших за 16 років. У кожній категорії подарунки отримають по три “монстри”.

Імена Графа і Графині стануть відомими  1 листопада о 12:00. До суддівського складу входять представники адміністрацій ТРЦ “Fabrika” та спонсора цьогорічного свята - магазину “Цитрус”.  

Крім того, у кожній номінації будуть ще призи за підсумками онлайн-голосування. Переможців обиратимуть за кількістю коментарів інтернет-користувачів під фото у Фейсбук на сторінці ТРЦ з 1 по 5 листопада.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ