Підтримати нас

“Футзальна” Україна в півфіналі Чемпіонату Європи очікує на несподіваного суперника

Автор статті
01 лютого 2022 09:55
1,094
Поширити:

Тричі збірна України з футзалу пробивалася у своїй історії до півфіналу Чемпіонату Європи з футзалу. Щоправда, востаннє це сталося доволі давно: 2005 року на майданчиках у чеській Остраві. І ось через 18 років уже нове покоління спортсменів повторює це досягнення.

Перед матчем зі збірною Казахстану шанувальники української команди виявляли серйозне занепокоєння, адже вже у ході групового турніру через травми та хвороби наша збірна втратила низку гравців, і резерв був мінімальним. Питання викликала і гра, яка була дуже нестабільною: футзалісти, наприклад, провели натхненний матч із Сербією, розгромивши її в пух і прах, а у двох інших матчах, з Нідерландами та Португалією, виглядали скутими та невпевненими у своїх силах. Плюс до всього, збірна Казахстану на сьогодні є однією із провідних команд не лише Європи, а й світу. У ній, зокрема, виступає ціла діаспора технічних спортсменів бразильського походження, які отримали казахстанський паспорт і мають право виходити на майданчик у формі національної збірної.

Ці побоювання почали підтверджуватися з перших секунд матчу: казахстанська команда одразу побігла вперед, обклавши ворота Ципуна щільним кільцем. Українці почали фолити, вчинивши у перші хвилини чотири порушення правил. На щастя, цей напір суперника ні до чого не призвів, а ось підопічні Олександра Косенка зуміли відзначитися: в одній із контратак Валіуллін збив Корсуна у зоні, а Шотурма впевнено реалізував пенальті.

Другий тайм був дзеркальним відбиттям першого: цього разу українська збірна вже активно пішла вперед. І на 25-й хвилині їй вдалося забити другий гол: Зварич скинув на Корсуна, а той у ближньому бою переграв Ігіту.

Зазначимо, перші два голи  забили за участю гравців херсонського "Продексиму".

Казахстан змушений був ризикувати, випускаючи замість воротаря п'ятого польового гравця. В один із моментів українці впіймали суперника, відправивши зі своєї половини поля м'яч у їхні порожні ворота. Відзначився цього разу Зварич.

Дуглас Жуніор та Оразов скоротили перевагу українців у рахунку до 3:2, йшла 39-а хвилина зустрічі, і стало по-справжньому тривожно. Проте дуже вчасно Разуванов та Лебідь охолодили запал азійської команди, пославши м'ячі у її ворота, знову-таки, зі своєї половини майданчика.

Казахстан встиг лише забити м'яч престижу: дубль зробив Оразов.

Підсумок – 5:3 на користь збірної України.

У ще одному півфіналі чинні чемпіони португальці зламали опір збірної Фінляндії - 3:2.

Сьогодні, 1 лютого, відбудуться ще два матчі чвертьфіналу. Іспанія зіграє зі Словаччиною, а Росія зустрінеться із Грузією. Саме переможець другої пари вийде на Україну в півфінальному матчі. Враховуючи, що російська збірна на турнірі перебуває у чудовій формі, вигравши всі три матчі групового етапу із загальним рахунком 16:2, є всі підстави вважати, що саме вона стане нашим суперником. І тоді цей півфінал із відомих причин вийде далеко за межі спортивної події.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ