Підтримати нас

Фільм «Заповідник Асканія» Андрія Литвиненка 25 квітня виходить в прокат

Автор статті
05 квітня 2019 07:00
775
Поширити:

Прокат документального фільму  «Заповідник Асканія» збігається з 100-ю річницею Асканії-Нова - найбільшого в Європі степового заповідника, який розташувався в Херсонській області. Частина касових зборів буде передано на підтримку заповідника і вирішення його інфраструктурних проблем.

"В Асканії-Новій уживаються різні види тварин і люди з абсолютно несхожими характерами. Директор заповідника Віктор Семенович спілкується з буйволами, зебрами і пеліканами, як з людьми. Для колишнього співробітника пана Миколи це місце стало притулком від цинічності зовнішнього світу. Молодий вчений Паша днями рахує птахів і дружить з місцевими реперами, поки не стикається з непростим життєвим вибором. Вже ціле століття Асканія-Нова захищає природу від змін, викликаних людиною. Але чи прийме вона зміни, необхідні для власного виживання?" - йдеться в описі фільму.

Цей фільм отримав Головний приз студентського журі на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. Журі так прокоментувало свій вибір:

"Свіже нагадування про власну природу. Ритмічний і чуттєвий наратив фільму здатний захопити й зачепити аудиторію з будь-яким бекграундом, а головні персонажі підкорюють своєю щирістю і відданістю справі".

Перед виходом картини в прокат творча команда відправиться в тур по Україні, щоб представити стрічку глядачам в регіонах. Офіційна глядацька прем'єра відбудеться 23 квітня в київському кінотеатрі «Жовтень».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ