Підтримати нас

Фільм "Додому" представить Україну на "Оскарі"

Автор статті
28 серпня 2019 16:08
682
Поширити:

Український оскарівський комітет обрав фільм "Додому" режисера Нарімана Алієва національним претендентом на премію "Оскар" у номінації "найкращий міжнародний повнометражний фільм". 

Стрічка цьогоріч стала єдиним кандидатом, який подався на розгляд комітету, передає сайт "Gazeta.ua"

Після анексії Криму двоє синів кримського татарина Мустафи поїхали в Київ. Старший син Назім гине на Донбасі. Батько вирушає до столиці, щоби повернути молодшого сина Аліма додому. Разом везуть тіло старшого у Крим, аби поховати за мусульманськими традиціями, за сюжетом.

"Для нас це важливий етап реалізації нашого фільму, - каже Наріман Алієв. - Головна ціль, щоб кіно побачили як в Україні, так і за її межами. За допомогою мандату Українського оскарівського комітету у нас з'являється додаткова можливість вийти на північноамериканський майданчик. Ми зробимо все з нашого боку, щоби бути гідним представником культурної дипломатії України у світі".

"Додому" - повнометражний дебют Нарімана Алієва. Головні ролі виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсер драми - Володимир Яценко.

Світова прем'єра фільму відбулася 22 травня в конкурсній програмі "Особливий погляд" 72-го Каннського кінофестивалю. В Україні кіно вперше показали 14 липня в межах міжнародної конкурсної програми 10-го Одеського кінофестивалю. "Додому" виборов Гран-прі – "Золотого дюка", який присуджується за результатами глядацького голосування.

В український прокат картина вийде 7 листопада.

Номінанти на премію "Оскар" будуть оголошені 13 січня 2020 року. Церемонія нагородження пройде в Лос-Анджелесі 9 лютого.

"Додому" - 12-й фільм, який висунула Україна на здобуття премії "Оскар", починаючи з 1997 року. Жодна стрічка не потрапляла до короткого списку претендентів, серед яких обирають п'ятірку номінантів на нагороду.

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ