Підтримати нас

Експрезидент Nissan утік з Японії, де його мали судити за фінансові махінації

Автор статті
31 грудня 2019 13:34
800
Поширити:

Колишній президент компанії Nissan Карлос Гон, якого Японія звинувачує у фінансових злочинах, утік до Лівану, щоб уникнути "несправедливості та політичного переслідування".

Про це повідомляє The New York Times.

"Його втеча стала драматичним поворотом в і без того неймовірній історії злетів і падінь одного з найвидатніших керівників автомобільної галузі", - пише видання.

Гон, який рішуче відкидає звинувачення щодо себе, мав постати перед судом наступного року, тож досі незрозуміло, як він покинув Японію, зазначає газета. Його відпустили під заставу в розмірі 9 мільйонів доларів США, він здав паспорт, і правоохоронні органи пильно стежили за ним.

Проте він таки зміг вирватися з Японії та, за інформацією ліванської газети «Аль-Джумхурія», прибув до Лівану приватним літаком з Туреччини. Його дружина, Керол Гон перебуває з ним у Лівані в будинку з озброєною охороною.

"Зараз я в Лівані й більше не буду заручником фальшивої японської системи правосуддя, де панує презумпція винуватості, дискримінація, порушуються базові права людини, відверто нехтуються міжнародні юридичні зобов'язання Японії", - ідеться в заяві Гона, оприлюдненій його прессекретарем.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ