Підтримати нас

Двометрова конопля та нелегальний бізнес: кримінальна хроніка Херсонщини

Автор статті
24 липня 2020 06:33
764
Поширити:

За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області, за минулу добу до підрозділів Національної поліції надійшло 714 заяв та повідомлень.

Зареєстровано одну дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої одна особа отримала травми. За порушення Правил дорожнього руху поліцейські склали 126 протоколів, з яких 10 - на водіїв за керування в нетверезому стані.

Херсонський «наркоаграрій»

Дільничні Білозерського відділення поліції виявили на присадибній ділянці 57-річного жителя району кущі конопель заввишки майже 2 метри.

Чоловік вирощував їх на городі та в теплиці (елітний сорт). Він облаштував систему поливу, здійснював підживлення рослини добривом.

Власник домоволодіння виявився неодноразово судимим за розбої, грабежі та крадіжки. Він пояснив, що вирощував коноплі для власного вживання. Нібито після звільнення з місць позбавлення волі почав хворіти, а куріння конопель допомагає йому від сильного головного болю.

Вилучені рослини направлено на експертне дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

Херсонські “бізнесмени” виробляли  і продавали сурогатний алкоголь та цигарки

На Херсонщині працівники поліції викрили діяльність злочинної групи, яка організувала в Херсоні та Олешках підпільні цехи з виготовлення та продажу контрафактних підакцизних товарів на мільйони гривень.

До групи входило троє жителів Херсона віком від 24 до 35 років, двоє з них – рідні брати. Ніхто з чоловіків раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Організатором виявився 35-річний херсонець. Нелегальний бізнес він організував у цехових та гаражних приміщеннях, які орендував. Територія суворо охоронялася та була обладнана камерами відеоспостереження. Потрапити всередину наймані працівники могли тільки за спеціальним кодом.

Правоохоронці провели 12 обшуків за місцями проживання фігурантів та підпільного виробництва фальсифікату. І вилучили понад 100 тисяч пачок цигарок, тонну спирту, готові до реалізації пляшки з горілкою, коньяком та вином  ємністю понад 100 літрів. Також вилучено обладнання для масового виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів (фільтри, мотори, компресори та ін.), тару для підробок, 5 автомобілів учасників злочинної групи, ноутбуки, телефони та майже 80 тисяч гривень готівки. Загалом вартість вилучених товаро-матеріальних цінностей - майже 3 мільйони гривень.

Правоохоронці встановили:  сурогат постачався в невеликі магазини та кіоски. «Бізнесмени» здійснювали незаконну реалізацію товарів з підробленими марками акцизного податку. Після  експертиз стане відомо, з якої саме сировини виготовлявся алкоголь і чи становив він загрозу здоров’ю.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» Кримінального кодексу України та ч.2 ст.204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» КК України. Фігурантам може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ