Підтримати нас

Донецький активіст презентував книгу про Донбас

Автор статті
24 грудня 2018 07:07
904
Поширити:

Донецький священник і активіст Сергій Косяк презентував книгу-щоденник "Донбас, якого ти не знав".

Донецький священник і активіст Сергій Косяк презентував книгу-щоденник "Донбас, якого ти не знав".

"В книзі описані події з 25 лютого 2014 року по червень 2015 року - якраз події в Донецьку, як відбувалась евакуація, як люди покидали свої домівки. Три з половиною років я був очевидцем всіх подій, я не вилазив з передової - по всій лінії фронту, де я займався допомогою цивільному населенню", - розповів автор.

Як зазначив Косяк, він щоденно фіксував усі події, які відбувались в його місті, фіксував як захоплення адмінбудівель, так і повідомлення місцевих ЗМІ, які "зомбували людей і змушували ненавидіти".

Другу частину книги він планує присвятити своєму переїзду до Мар´їнки.

Сергій Косяк - пастор-волонтер Центру взаємодопомоги «Врятуємо Україну», керівник благодійного фонду «Рука допомоги». Разом із священиками різних конфесій наприкінці лютого 2014 року у центрі Донецька ініціював та щоденно проводив молитовний марафон "За мир, любов та цілісність України", допомагав постраждалим від рук окупантів (пораненим у лікарнях, сім´ям з малолітніми дітьми, людям похилого віку).

У травні 2014-го опинився у полоні бойовиків ОРДО, які жорстоко катували його. Дивом врятувавшись від смерті, активіст не полишив боротьбу, займався евакуацією мешканців Горлівки, Авдіївки, Дебальцевого, місії у Пісках та Тоненькому, пізніше допомагав людям у прифронтовій Мар´їнці.

Діяльності Косюка присвячено нарис "Робимо добро разом" у книжці "Знедолені? Нездоланні!", яку видав Інститут демократії імені Пилипа Орлика про життя переселенців.

Також він став героєм сюжету документально-телевізійного циклу "Герої українського Донбасу", яку підготували АЦ "Фабрика думки "Донбас" та Творче об´єднання "ВиДиво". Учасник національного проекту “Хоробрі серця”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ