Підтримати нас

До кінця року у Херсоні реалізують 3 проєкти громадського бюджету

Автор статті
10 жовтня 2019 10:00
900
Поширити:

У четвер, 10 вересня, на засіданні Координаційного комітету з питань громадського бюджету, сертифікатами нагородили авторів проєктів - переможців.

Сертифікат вручається авторці проєкту, який зайняв перше місце серед великих проєктів.

За результатами голосування перемогли 18 проєктів – 7 малих та 11 великих на загальну суму, яка необхідна для їх реалізації -  9 747 668 грн.

 У декількох херсонців перемогли одразу два проєкти.

Більшість проєктів будуть реалізовані у 2020 році. Згідно з програмою на реалізацію проєктів передбачено 10 млн гривень. Оскільки, на минулому засіданні було запропоновано профінансувати декілька проєктів вже у цьому році, члени Координаційного комітету та представники Департаментів, які будуть виконувати проєкти, розглянули всі малі проєкти, які перемогли та обрали 3, які можна виконати вже до кінця 2019 року.

Члени Координаційного комітету з питань громадського бюджету.

Перший проєкт - «Вільне дихання - вільне життя» , який планує купівлю ендоскопічного обладнання для дитячої поліклініки. Це обладнання уможливить діагностику патологій та ЛОР-захворювань маленьких пацієнтів.

Другий проєкт -  "Дитсадок мій дім - буде затишно в нім",  в якому передбачається оновлення та модернізація м’якого інвентарю (килимів, матраців, тюлей) в групах дошкільного навчального закладу, які б відповідали сучасним освітнім вимогам та сприяли б різнобічному розвитку дітей.

І останній проєкт, «Хай народна музика лунає - Україну окриляє» його автори прагнуть популяризувати українську народну музику серед дітей: закупити народні інструменти для оркестру Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості, навчати дітей, готувати їх до конкурсів та фестивалів.

Загальна сума, потрібна на реалізацію цих трьох проєктів складає 476 580 грн. 

* Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2019 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою «Вгору» за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ