Підтримати нас

Для жителів Херсонської області можуть оголосити обов'язкову евакуацію – Верещук

Vgoru
Автор статті
11 серпня 2022 13:35
6,074
Поширити:

На брифінгу, 9 серпня, віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про обов’язкову евакуацію населення не лише з територій Донеччини.

За її словами, евакуація буде проводитись і з інших окупованих територій – Херсонської, Запорізької, Харківської областей.

Віцепрем’єрка зазначає, що з настанням опалювального періоду ситуація в регіонах може погіршитися. Об’єкти теплопостачання та енергії можуть стати цілями для російських військових, відремонтувати які буде складно. У холодну пору року мешканці опиняться без світла та тепла. 

Початок евакуації залежатиме від керівників Обласних державних адміністрацій. На спеціальних комісіях, у складі яких будуть представники ДСНС, правоохоронних органів, Збройних сил буде проводитись оцінка підготовки до опалювального сезону, забезпечення теплом в будинках. Також, обговорюватиметься питання безпеки жителів: наскільки безпечно перебувати в регіоні, інтенсивність боїв. Вже на основі цієї інформації, керівники мають подати письмове звернення про евакуацію.

Про те як саме планують проводити процес евакуації не повідомляється. 

Нагадаємо, про евакуацію з Херсонщини говорили вже не один раз. Проте жодного зеленого коридору держава так і не змогла узгодити. Наразі тисячі людей залишаються в окупації та не мають грошей на виїзд. А ті, хто все ж наважується, вимушені витрачати майже не останні кошти аби виїхати через єдиний можливий коридор, а деякі з них не доїжджають.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ