Підтримати нас

Дев'ять чудових фільмів, про які ви швидше за все не чули

Vgoru
Автор статті
07 серпня 2021 10:30
3,278
Поширити:

Ви, напевно, чули ці імена - Девід Лінч, Пол Томас Андерсон, Даррен Аронофскі, але мало хто знає про деякі їхні фільми-діаманти, що не потрапили в поле зору громадськості.

Порізно/Apart (2011) Аарон Роттінгхаус

Якби Девід Лінч знімав “Ромео і Джульєтту”, то в результаті вийшло б щось на зразок цього. У фільмі “Порізно” йдеться про психологічну хворобу “індукованого маревного розладу”, фактично - психічної недуги, яка спричиняє галюцинації, що розділяються між двома або більше людьми. У нашому випадку - протягом усього життя друзів і коханців.

Навпроти по коридору/Across the Hall (2009) Алекс Меркин

На жаль, Бріттані Мерфі померла під час зйомок цієї картини. “Навпроти по коридору” був її останнім фільмом. У ньому розкривається трагічна доля її героїні. Віддаючи данину жанру нуар, фільм на вигляд як пазл, відповідно до модної концепції нелінійності, де кожна сцена демонструє новий шматок головоломки.

Скотний двір/Animal Farm (1999) Джон Стефенсон

Цей фільм за знаменитим романом Джорджа Оруелла був номінований на премію “Еммі”. Хоча сюжет і лінійний, але це один із тих фільмів, які починаються як безтурботний сон, а в підсумку перетворюються на кошмар.

Номер у готелі/Hotel Room (1993) Девід Лінч

Якщо хто і відомий сюрреалістичними фільмами, так це Девід Лінч із його “Твін Піксом” і “Головою-ластиком”. Але мало хто знає, що в 1993 році режисер завдав ще один удар кінематографічному ринку трьома серіями фільму під назвою “Номер у готелі”. Кожен епізод відбувається в різні періоди, хоча ані готель, ані вік працівників не змінюються, змінюються тільки гості...

Мертва дівчинка/The Dead Girl (2006) Карен Монкріфф

Це другий фільм за участю Бріттані Мерфі з нашого списку - красиво розгортається історія життя тих, хто приєднується до молодої жінки, яка вибрала неправильний життєвий шлях і була вбита. Це теж  фільм-пазл, зі збігами і моторошними ознаками, які можна знайти у всьому.

Де ховається правда/Where The Truth Lies (2005) Атом Егоян

Серед відомих робіт Атома Егояна, таких, як “Славне майбутнє” і “Екзотика”, це, ймовірно, найбільш заплутана і, мабуть, найменш відома. Попри те, що у фільмі знімалися Елісон Ломан, Кевін Бейкон і Колін Ферт, він пройшов майже непоміченим. Але якщо ви пропустили його, ви пропустили багато. Цей фільм багатошаровий. У ньому розповідається історія не тільки про скоєне вбивство й замітання слідів, а і про те, як була написана книга про цей злочин, і про його розслідуванні через кілька років після скоєння.

Абсолютний смуток/Pafekuto buru (1998) Сатосі Кон

Якщо Сатосі Кон показав свою чутливу сторону в “Актрисі тисячоліття”, то його темна сторона без будь-яких застережень показана в “Справжньому смутку”. Героїня фільму має справу з наслідками свого тяжіння до слави й багатства. Це фільм, який буде вас дивувати і тримати в невіданні до самого кінця. Ви будете в постійній напрузі не тільки від перегляду жорстоких сцен із жахливим насильством, але і від відриву від самої реальності. Можливо, ви не захочете дивитися цю заплутану історію, але якщо почнете, то додивитеся до кінця.

Ворог/Enemy (2013) Дені Вільнев

Підпільні секс-клуби, великі потворні павуки, таємничий близнюк і багато іншого роблять цей фільм шедевром сюрреалістичного кіно. У головній ролі знявся Джейк Джилленхол.

Переслідування/Following (1999) Крістофер Нолан

Крістофер Нолан став знаменитим після успіху його трилогії про Бетмена і створення фільму “Пам'ятай”. Але мало хто знає про його перший фільм, знятий у 1998 році, який не поступається багатьом відомим фільмам цього жанру і здатний підірвати мозок. У фільмі розповідається історія письменника, який черпає натхнення від щоденного переслідування незнайомців на вулицях Лондона. Він навіть встановив свої правила: ніколи не переслідувати одну й ту ж людину двічі, ніколи не проникати в їхні будинки й не приходити до них на роботу. Але якось він все-таки порушив це правило...

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ