Підтримати нас

Держкомтелерадіо обіцяє роздержавити ЗМІ до кінця року

Автор статті
26 липня 2018 14:20
586
Поширити:

Реформу роздержавлення друкованих засобів масової інформації буде завершено вчасно до кінця цього року, проте наразі реформування пройшли третина державних і комунальних ЗМІ.

Про це сказав голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко в інтерв'ю виданню «Детектор медіа».

«Реформу буде завершено (до кінця 2018 року - ред.). Починаючи її, ми свідомо не гналися за кількісними показниками й не вимірювали її успішність лише цифрами. Редакційні колективи самі, без поспіху і примусу, мали вирішити своє майбутнє», - зазначив він.

Очільник Держкомтелерадіо зауважив, що до Зведеного переліку державних і комунальних друкованих ЗМІ, що підлягають реформуванню, внесено 733 видання, з яких 647 - комунальні. Станом на 17 липня, за його словами, реформовано 220 видань: 205 - комунальних, 15 - державних. При цьому він додав, що за даними моніторингу, проведеного громадськими організаціями, ця цифра дещо більша й нараховує 260 редакцій, які закінчили процес реформування.

Наливайко підкреслив, що у процесі реформування помітною є така закономірність: там, де комунальні ЗМІ отримували суттєве фінансування з місцевого бюджету, як, наприклад, у Закарпатській, Львівській, Київській областях, редактори до останнього зволікають із початком процесу роздержавлення, а там, де редакційні колективи звикли заробляти самі, перспектива стати незалежним виданням нікого не лякає і процес йде жвавіше.

Водночас голова Держкомтелерадіо нагадав, що у парламенті на розгляді знаходиться законопроект № 8441, який серед іншого передбачає продовження дії закону про роздержавлення ЗМІ, проте наголосив, що це рішення у разі ухвалення поширюватиметься лише на ті видання, які не змогли реформуватися через бездіяльність засновників. За його даними, таких мас-медіа лише близько п'ятдесяти.ї

«Ті редакційні колективи чи редактори, які сподіваються, що реформу відтермінують для всіх, і не поспішають виконувати закон, можуть залишитися 1 січня без видання», - відзначив Наливайко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ