Підтримати нас

Депутати ВРУ запропонували позбавити звання «Народного артиста» Лорак, Лободу та Повалій

Автор статті
08 жовтня 2018 11:05
737
Поширити:

Звання «Заслужений артист України» пропонують відібрати і в Львівського співака Віталія Козловськогo.

Низка народних депутатів пропонують Верховній Раді просити Раду національної безпеки і оборони України безстроково позбавити звання «Народного артиста України» співаків Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Таїсію Повалій, Ані Лорак та інших. Про це йдеться в проекті постанови №9156 «Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», зареєстрованому в парламенті 3 жовтня.

Серед авторів документа – депутати Євген Рибчинський, Юрій Береза, Тетяна Чорновол, передає zaxid.net.

«Проектом Постанови пропонується звернутися до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб, а саме позбавити державних нагород України Таїсію Повалій, Ані Лорак, Світлану Лободу, Віталія Козловського, Володимира Бортка, Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова», - сказано в документі.

Зазначається, що прийняття постанови сприятиме «попередженню антиукраїнських проявів серед діячів культури, мистецтва і шоу-бізнесу, а також стане логічним продовженням боротьби з сепаратизмом на всіх рівнях».

До слова, раніше повідомлялося, що заслужений артист України Віталій Козловський заспівав на концерті в Москві 9 травня, присвяченому Дню перемоги.

Після цього виступ Козловського, який мав відбутися у Львові, скасували через обурення місцевих активістів, які обіцяли його бойкотувати. Крім цього, депутати Львівської облради ухвалили звернення до президента України Петра Порошенка з проханням позбавити Козловського звання заслуженого артиста України. Сам же співак заявив, що метою його виступу на святковому безкоштовному концерті 9 травня в одному із районів Москви було «просування української ідеї».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ