Підтримати нас

Денісова: Окупанти готуються до анексії окупованих територій

Vgoru
Автор статті
20 травня 2022 16:11
1,303
Поширити:

Уповноважена Президента України у справах прав людини Людмила Денісова вважає, що російські загарбники намагатимуться анексувати окуповані території України.

 

Про це вона повідомила на своєму телеграм-каналі. 

“Після провалу плану щодо проведення “референдуму” на Херсонщині через масові протести місцевих мешканців окупанти розпочали розробку іншого сценарію привласнення українських територій” - пише Денісова.

Зокрема, підкреслює омбудсмен, задля виконання цього завдання до Держдуми РФ внесено законопроєкт про розширення повноважень президента щодо створення тимчасових адміністрацій за межами РФ на захоплених територіях України.

“У планах загарбників утворити тимчасові адміністрації у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Підготовка до цього вже розпочалась”, - наполягає Денісова. 

Також вона пояснює, що у Скадовську окупанти формують базу даних мешканців під приводом здійснення соціальних виплат у російських рублях. Водночас ними анонсується оформлення нових паспортів зразка РФ для мешканців тимчасово окупованої Херсонщини.

Тим часом, продовжує омбудсмен, напередодні Володимир Сальдо, який проголосив себе очільником Херсонської області, повідомив російським ЗМІ, що Херсонщина вже найближчим часом увійде у склад РФ.

Такі дії держави-агресора на тимчасово окупованих територіях України є грубим порушенням основоположних принципів суверенності та територіальної цілісності держави, вимог статті 2 Статуту ООН та Декларації про принципи міжнародного права.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ