Підтримати нас

Чим насправді обернеться підвищення “мінімалки” для українців

Автор статті
26 серпня 2020 05:08
718
Поширити:

З першого дня осені українці отримуватимуть на 270 гривень більше мінімальної заробітної плати.

Це стало відомо після того, як вчора, 25 серпня, Верховна Рада затвердила проект Закону «Про внесення змін до Закону України« Про державний бюджет України на 2020 рік». Відтепер "мінімалка" - 5 тисяч гривень, зростання  на 5,9%.

Здавалося б, рішення цілком прийнятне: мало які ходи нинішньої влади до цього часу вітали громадяни України. До того ж, навіть опозиція не може бути проти. Але насправді - звідки взялися ці кошти? Невже в країні раптово виявилися нові родовища корисних копалин або "намалювався" товстосум-мільярдер, який подарував з панського плеча підвищення мінімальної зарплати?

Та ні: гроші ці просто з'явилися за рахунок ... підвищення податків для підприємців. Адже з цього часу один працівник буде обходитися роботодавцю приблизно в 2400 гривень, тоді як раніше обходився в 1300. Удар, як можна здогадатися, прийняли на себе в основному представники малого та середнього бізнесу - ті, хто й так серйозно постраждав за місяці "коронавірусної" кризи. При цьому зовсім нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна має 300 мільярдів гривень дефіциту. Ось і "перекривають" цей дефіцит за рахунок підвищення податків і популістського підвищення "мінімалки".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ