Підтримати нас

Чи правдиві дані озвучив Юрій Гусєв у Верховній Раді

Автор статті
14 грудня 2019 15:52
883
Поширити:

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв виступив у Верховній Раді під час парламентських слухань щодо земельної реформи.

Почав доповідь [1:32:44] з того, що «Херсонщина є аграрною областю. Областю, яка є лідером у виробництві плодоовочевої та зернової продукції. Більше 2.5 млн плодоовочевих та більше 2.5 млн зернових виробляє Херсонщина».

Ми вирішили перевірити, чи точні дані навів голова Херсонської ОДА?

ТЕЗА 1: «Херсонщина є аграрною областю. Областю, яка є лідером у виробництві … зернової продукції... більше 2.5 млн зернових виробляє Херсонщина».

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА/ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України  «найбільший вал зерна (станом на 29.11.2019) намолотили хлібороби у Вінницькій та  Полтавській – по 6,1 млн тонн, Черкаській – 4,7 млн тонн, Чернігівській – 4,6 млн тонн, Харківській та Сумській – по 4,3 млн тонн, Кіровоградській та Дніпропетровській – по 4,2 млн тонн, Хмельницькій та Київській – по 3,9 млн тонн, Одеській – 3,8 млн тонн, Запорізькій -3,3 млн тонн областях».

А за даними Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації, в Херсонській області зібрано близько 2,76 млн тонн зернових (станом на 14.11.2019).

На жаль, Херсонщина відстає у цій галузі від інших областей України, але те, що виробили "більше 2.5 млн зернових" - правда.

ТЕЗА 2: «Більше 2.5 млн плодоовочевих … виробляє Херсонщина».

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

А за даними Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації, у 2019 році зібрано 1,225 млн. тонн овочевих культур. 

Отже, Юрій Гусєв більш, ніж у два рази, перебільшив досягнення області.

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ