Підтримати нас

Члени виборчої комісії на 184 окрузі заявили, що за ними стежать та чинять психологічний тиск

Автор статті
21 жовтня 2021 15:00
819
Поширити:

Голова окружної виборчої комісії №184 Інна Поляренко (ОПЗЖ) та член комісії Олександр Медведенко (Слуга Народу) заявили про те, що за ними стежать.

Про це вони розповіли під час засідання окружної виборчої комісії 20 жовтня - повідомляють у громадянській мережі “Опора”.

Голова комісії Інна Поляренко, розповіла, що біля приміщення ОВК її автомобіль намагався підрізати білий мікроавтобус, який потім їхав слідом:

Сідаючи до своєї машини, я помітила, що біля міської ради засвітились фари авто, це був білий мікроавтобус, він, коли я почала від'їжджати, мене просто підрізав. Віктор Миколайович (Борідко - прм. авт.) стояв поруч. Потім мікроавтобус постояв, ми дружно постояли втрьох. Він постояв і помаленьку поїхав. Коли я прямувала додому, цей же мікроавтобус їхав за мною.

Інна Поляренко додала, що сприймає цей інцидент, як погрозу своєму життю і здоров’ю та перешкоджання виборчому процесу. Вона написала заяву до правоохоронних органів та повідомила про це СБУ. 

Про можливу загрозу своєму життю повідомив і член виборчої комісії Олександр Медведенко:

У мене під будинком стоять постійно якісь люди з кобурою у вигляді сумки. Це видно, що це скрита кобура для носіння зброї. Я побачив, що стоїть автомобіль затемнений «Таврія», номер я не встиг (зафіксувати, - прм. авт.) тому що я проїжджав на машині. Теж я розумію, що це, можливо, пов'язане з моєю роботою у комісії. Тому я теж говорю про те, що у мене є переживання за своє життя. Я можу це припускати, як і ви це припускаєте, я вже бачив п'яних водіїв. Нічого не хочу сказати, але хочу, щоб було взято до відома.

Він закликав звернутися до правоохоронних органів з проханням забезпечити охорону громадського порядку під час виборів для членів виборчої комісії. 

У Нацполіції підтвердили звернення до них голови ОВК й проводять перевірку.

В “Опорі” зазначили, що прямого примушусу чи погроз у цих інцидентах не було, проте мають місце ознаки готування до кримінального правопорушення, передбаченого статтею 157 КК України, перешкоджання діяльності члена виборчої комісії.

Національна поліція повинна вжити невідкладних заходів для протидії психологічному тиску на членів комісій, що може потягнути в результаті негативні наслідки для адміністрування виборчого процесу, - зазначила старша радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ