Підтримати нас

Через 5 років новокаховчанин отимав посмертно орден "За мужність"

Автор статті
26 квітня 2020 12:00
790
Поширити:

Минулого тижня міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко та  військовий комісар підполковник Дмитро Савельєв від імені Президента України Володимира Зеленського вручили державну нагороду орден «За мужність» ІІІ ступеня родині Дениса Перепилиці, яким він був нагороджений посмертно. 

 Про це повідомляє Online НК.

Після закінчення школи №10 в Новій Каховці, Денис працював водієм на місцевому підприємстві. Згодом вирушив на роботу до Дніпропетровської області. Був небайдужою людиною, тому на початку травня 2015 року добровільно став до лав захисників України. Служив розвідником у 53-ї окремій механізованій бригаді.

19 травня близько полудня поруч із селом Катеринівка військові помітили рух у лісопосадці в напрямку Стахановця біля самої лінії розмежування. За наказом командира група бійців  вирушила на розвідку. Біля села знайшли вже покинуті позиції терористів. На зворотньому шляху бійці потрапили у засідку.  Машину, якою керував Денис Перепелиця, накрив вогнем ворожий снайпер. Ціною власного життя молодий боєць врятував чотирьох побратимів – в останні секунди життя встиг скерувати автомобіль в кювет. Але куля влучила у скроню 24-річного Дениса…

Без сина лишились батьки, без брата – брат та сестра, без чоловіка – дружина.

23 травня 2015-го року Денис Перепелиця був похований з військовими почестями на цвинтарі у Новій Каховці на Алеї героїв.

У 2015 році на будівлі ЗОШ №10 було встановлено меморіальну дошку на честь колишнього учня – мужнього воїна Дениса Перепелиці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ