Підтримати нас

Цей приголомшливий Brexit. Німеччина катастрофічно знизила експорт до Сполученого Королівства

Автор статті
05 березня 2021 13:00
1,058
Поширити:

За попередніми даними, у січні експортні постачання до Британії з ФРН скоротилися на третину.

Статистики пов'язують це з наслідками "Брекзиту". Об'єм німецького експорту до Великобританії через наслідки, пов'язані із завершенням процедури "Брекзиту", у січні обвалився в порівнянні з груднем майже на 30 відсотків, повідомило Федеральне статистичне відомство у Вісбадені.

Уже у 2020 році німецький експорт до Сполученого Королівства скоротився на тлі пандемії коронавірусу на 15,5 відсотків до 66,9 млрд євро. Це був найбільший обвал з часів фінансової та економічної кризи 2009 року.

"З 2016 року - року проведення референдуму про вихід зі складу ЄС - обсяг експорту з ФРН до Великобританії стабільно скорочувався", - констатували статистики. 

У 2015 році Німеччина експортувала до Британії товарів на 89 млрд євро.

Великобританія покинула Євросоюз у 2020 році. З початку 2021 року відносини між ними засновані на тимчасовому договорі про торгівлю і співпрацю, що передбачає значну кількість змін. Це призводить до додаткової митної бюрократії, проблем у сфері логістики та юридичних казусів. За оцінками Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK), лише тільки додаткові митні формальності обійдуться німецьким компаніям майже в 400 млн євро на рік.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ