Підтримати нас

Безробітного херсонця арештували за прогули

Автор статті
11 жовтня 2018 02:00
666
Поширити:

Херсонець Володимир Левченко мав за рішенням суду відпрацювати 100 годин громадських робіт на комунальному підприємстві «Дніпровський», але не виконував свої обов’язки майже півтора місяця. В результаті, за невиконання рішення суду, тобто за прогули, отримав 2 місяці 7 днів арешту.

Володимир - не одружений, безробітний, безхатченко. Перший раз потрапив на очі правоохоронцям влітку минулого року. Вкрав в магазині «Фреш» по вул. І. Кулика упаковку «Бринзи» вагою 0,146 кг за 18,67 грн. та банку натурального меду за 16,15 грн.

Патрульні його затримали, вкрадене вилучили й повернули власнику, та склали на дрібного злодюжку адміністративний протокол. Проте поки справа дійшла до рішення суду, термін притягнення до відповідальності вже скінчився.

Вдруге безробітного спіймали в лютому цього року на вул. Перекопська, в приміщенні Херсонської територіальної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Він намагався поцупити партійний намет. Але його теж побачили та спіймали. Проте вартість намету досить значна, 1350 гривень, тобто це вже був кримінальний злочин, хоч і не доведений до кінця. В суді Володимир повністю та щиро зізнався, що зазіхав на крадіжку, але в цьому також щиро каявся. Тому суддя Херсонського міського суду Юлія Бочко призначила доволі м’яке покарання: 100 годин громадських робіт.

Засуджений ознайомився з порядком та умовами відбування покарання, отримав направлення до КП «Дніпровський», де й почав з 23 травня відбувати покарання. Проте спочатку прогуляв три дні, через деякий час - ще тиждень, а згодом взагалі, майже місяць не з’являвся на підприємстві.

І знов безхатченко визнав, що причин для прогулів не було, тобто щиро визнав вину, що свідомо не виконував рішення суду.

Отже, суддя Херсонського міського суду Григорій Смирнов постановив визнати винним херсонця в злочині проти правосуддя (за ст.389 ч.2 КК України - ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт) та призначити покарання у вигляді 2 місяців арешту та додати до цього строку ще 7 днів арешту - за невідпрацьовані години громадських робіт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ