Підтримати нас

Безкоштовне онлайн навчання: найкращі сервіси та курси українською

Автор статті
10 квітня 2021 10:26
1,173
Поширити:

У наш час, щоб навчатися новому або прокачувати свої навички, потрібні лише пристойний інтернет та гаджет. Тож якщо ви сидите на самоізоляції або просто маєте вдосталь часу і бажання пізнати нове, ми рекомендуємо вам звернути увагу на декілька онлайн сервісів для дистанційного навчання з безкоштовними курсами.

1. Prometheus - українська платформа масових відкритих онлайн курсів, яка дає можливість переглядати безкоштовні навчальні курси університетського рівня від викладачів КНУ, КПІ, Києво-Могилянської академії та інших закладів вищої освіти. Завдяки цій платформі кожен в Україні, незалежно від віку, соціального стану та місця проживання, може стати студентом. Обравши тематику, з’являється можливість переглядати відеолекції, виконувати інтерактивні завдання, щоб перевірити набуті знання, та спілкуватися на форумі з іншими студентами й викладачами. За умови успішного виконання усіх завдань, студент отримає сертифікат про завершення курсу.

2. iLearn - створено командою Громадської Спілки «Освіторія», яка допомагає змінювати й розвивати освіту в Україні. Це безкоштовна гейміфікована платформа з навчальними онлайн-курсами, тестами та вебінарами для всіх, хто бажає навчатися та успішно скласти Зовнішнє незалежне оцінювання. 

3. “Дія. Цифрова платформа” - це проєкт, що втілює Міністерство цифрової трансформації в рамках своєї мети: навчити громадян цифрових навичок. Платформа «Дія. Цифрова освіта» запустила освітні серіали, які будуть цікаві як новачкам,так і досвідченим професіоналам.  

4. LINGVA SKILLS – для тих, хто бажає підвищити рівень володіння англійською, радимо звернути увагу на український проєкт з безкоштовного вивчення англійської мови від Асоціації інноваційної та цифрової освіти. За результатами проходження вищезазначених онлайн курсів є можливість отримати сертифікат.

5. Освітній хаб міста Києва - соціальний інноваційний проєкт, місія якого забезпечити системну реалізацію концепції «Навчання Протягом Життя» (Life Long Learning), надавши можливість всім охочим безкоштовно отримати або покращити «м'які навички» (soft skills), які потрібні кожному і наразі є вкрай потрібні на ринку праці. Учасники Освітнього хабу у короткий строк зможуть набути та підтвердити відповідним сертифікатом практичні навички, які необхідні для: отримання роботи та побудови успішної кар'єри в компанії своєї мрії, відкриття власної справи, саморозвитку.

6. Coursera — освітній проєкт, який пропонує своїм слухачам сотні безкоштовних онлайн-курсів з різних предметів від провідних американських університетів. У разі успішного закінчення, студент отримує сертифікат про проходження курсу. Студенти самі обирають час для навчання, переглядають відеолекції, виконують домашні завдання та перевіряють виконані роботи інших студентів. Зважаючи на те, що відеолекції читають англійською мовою, найпопулярніші з них субтитровані українською мовою.

7. Education Era — освітній проєкт, завдання якого — зробити навчання в Україні якісним та доступним. Усі курси тут безкоштовні, але після закінчення кожен охочий може віддячити проєкту. До кожної лекції (коротких відео, запитань і завдань для кращого засвоєння матеріалу) додається супутній матеріал — конспект з ілюстраціями та поясненнями. Кожного тижня студенти здають домашнє завдання, а в кінці курсу — екзамен. Навчатись можна в будь-який зручний час, а успішність підтверджується сертифікатом.

8. ВУМ (Відкритий Університет Майдану) — дистанційна платформа громадянської освіти. Онлайн-проєкт пропонує більше ніж 30 тем для безкоштовного навчання. Курси сформовані з відео-лекцій, практичних завдань та контрольних запитань. Наявність форуму надає можливість спілкуватись з іншими студентами та викладачами. Лекції читають провідні викладачі бізнес-шкіл, громадянського сектору, практики з бізнесу та соціальної сфери, а тому онлайн-курси пов’язані з такими напрямами як персональний розвиток, реалізація потенціалу, підприємництво, формування відкритого суспільства в Україні. За умови успішного проходження обраного курсу, ви можете завантажити сертифікат.

9. Duolingo – для тих, хто поставив перед собою мету — вивчити іноземну мову, тоді вам в пригоді стане безкоштовна платформа Duolingo, у якої, до речі, є український інтерфейс. Навчання проходить в ігровій формі, з кожним рівнем завдання стають складнішими, а за їх виконання ви отримуєте “гроші” — лінготи. За них можна купити перехід на вищий рівень або додатковий закритий. Більше уваги приділяється письмовим урокам та диктантам, розмовній мові — менше. Користувачі цієї онлайн-платформи можуть додавати друзів, щоб з ними змагатись у вивченні мови.

10. TED (Technology, Entertainment, Design) — некомерційний проєкт, який кожного року в Единбурзі та Лонг-Біч збирає зі всього світу науковців, бізнесменів, політиків, активістів. Мета конференції — поширити серед суспільства унікальні та цікаві ідеї. Після конференції їхні промови з’являються на сайті TED, переглядати які може кожен охочий. На сайті можна знайти понад 2 тисяч відео, до більшої частини з яких є субтитри українською мовою, а деякі — озвучені нею.

Бонус

DOCUSPACE - це онлайн-кінотеатр, де можна дивитися якісне документальне кіно з України та світу, ретельно відібране куратор(к)ами Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Документальне кіно - один із дієвих інструментів освіти. Платформа дає можливість не тільки дивитись стрічки з усього світу, а й дискусії та обговорення соціально важливих тем на експертному рівні.

Приємного навчання!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ