Підтримати нас

Арт-супротив херсонських художників окупантам зацікавив ЮНЕСКО

Vgoru
Автор статті
31 січня 2023 16:00
848
Поширити:

У січні трьома містами України відбувся тур херсонських митців з проєктом «Анімація арт-опору в окупації».  Про це йдеться у статті Укрінформ.

Роботи, створені у період понад восьми місяців опору російським окупантам, представили у Києві, Львові та Ужгороді.

Проєкт став першим, який підтримала ЮНЕСКО у межах програми (reconnection UA – «Перепідключення UA»), яку реалізує ГО «Музей сучасного мистецтва». 

Творчість шести художників представлена у формі анімації, щоби про творчу позицію непокори митців російським загарбникам мали змогу дізнатися якомога більше людей у різних країнах.

“Херсонський художник Олександр Жуковський у період російської окупації написав три «особливі» картини, які митець був змушений замурувати в бетонні «Капсулу часу», яку хоче розкрити у звільненому Криму”, – йдеться у статті.

Перші три місяці окупації Херсона Олександр Жуковський – член Спілки художників України, працював у своїй майстерні в центрі міста.

На одній зі своїх робіт Олександр зобразив путіна за гратами, поставивши на лобі знак зеленкою – щоби його знайти та знищити. Ще одна його картина називається «Непроханий гість»: величезний шершень у кольорах «аквафреш» прапора росії прилетів на землю жовто-блакитних мурах, які згуртувалися і змогли дати відсіч. Третя робота, розміром десь 3х2 метри, - «ОРКупація» окупантів, художник зобразив у вигляді мавп з автоматами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ