Підтримати нас

АМКУ дозволив концесію порту “Херсон”

Автор статті
05 березня 2020 11:14
703
Поширити:

Антимонопольний комітет дозволив концесію в порту "Херсон", оскільки вона не призводить до монополізації на товарних ринках України.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

"АМКУ надав дозвіл на концесію в порту "Херсон". Ураховуючи, що концесія не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію", - йдеться у повідомленні.

В АМКУ зазначили, що переможцем концесійного конкурсу в порту Херсон стало ТОВ "Рисоіл-Херсон" (м. Київ, Україна), утворене з метою участі у концесійному конкурсі компаніями ТОВ «Петро Ойл Енд Кемікалс» (м. Київ, Україна) та Risoil SA (м. Женева, Швейцарія). Ці компанії уклали договір об’єднання, за яким вони зобов’язуються співпрацювати та здійснювати реалізацію проєкту щодо передачі в концесію порту "Херсон".

"Петро Ойл Енд Кемікалс" та Risoil SA планують здійснити інвестиції у заплановану трансакцію у розмірі 215,7 млн грн.

У кінці січня 2020 року до Антимонопольного комітету надійшла заява на опосередковане набуття ТОВ "Рисоіл-Херсон" контролю, шляхом одержання в концесію, над активами у вигляді єдиного майнового комплексу, що належать ДП "Херсонський морський торговельний порт" і ДП "Адміністрація морських портів України" та разом забезпечують надання стивідорних послуг у порту "Херсон".

Крім того, за інформацією антимонопольного відомства, ТОВ «Рисоіл-Херсон», з урахуванням відносин контролю, здійснює, зокрема, перевалку вантажів у морських торговельних портах «Чорноморськ» та «Південний».

При цьому сукупна частка учасників концентрації на ринку послуг з транспортного оброблення вантажів у морських портах у сегменті стивідорних робіт становить близько 2%.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ