Підтримати нас

Алергія на косметику: причини

Автор статті
26 жовтня 2017 03:00
692
Поширити:

Достаток косметичних засобів сьогодні просто вражає! День у день їх кількість зростає, а дія стає все більш "сильною" і "омолоджуючою". Однак, нарівні з ефективністю різного роду косметики, все частіше виявляються і алергічні реакції, причому виникають неприємності навіть у тих, у кого далеко не найбільш чутлива шкіра.

Алергія на косметику характеризується появою шкірних реакцій, сльозоточивість очей, сверблячкою, вуграми на обличчі. Найнеприємніше, що найчастіше знайти той компонент, на який реагує шкіра, неможливо. Також як і неможливо знайти ту речовину, яка була б біологічно активною і яке не викликала б у людини алергію.

Профілактика алергії

Щоб уникнути неприємностей з алергією, важливо дотримуватися наступних простих рекомендацій:

Необхідно привчити себе користуватися косметикою одного, бажано вже перевіреного, виробника. "Збірна солянка" з косметичних засобів ні до чого доброго не приведе. Більш того, при виникненні алергії потім непросто буде розібратися, яка саме речовина у всьому цьому різношерстому "коктейлі" її викликало.

Краще уникати сильно ароматизованої косметики. Аромат говорить про те, що в ній використаний не аромат, а його надлишок навряд чи корисний для здоров'я. Те ж саме стосується і косметики з довгим терміном зберігання, яке забезпечується наявністю великого відсотка консервантів, які також шкідливі.
Купувати потрібно рівно стільки косметики, щоб вона використовувалася, а не валялася. Не потрібно вестися на знижки і розпродажі, адже тривале зберігання засобу приведе до його розкладання, що, в свою чергу, може викликати алергічні подразнення. Косметику обов'язково потрібно змивати перед сном.

Що робити при появі алергії

Перше, що слід зробити - перестати користуватися косметикою. Також потрібно перестати робити домашні маски з підручних засобів. У деяких випадках, краще сходити до лікаря, який набагато швидше розбереться з проблемою.

Алергія - неприємність, яку важко "вивести на чисту воду", тим більше вилікувати. На даний момент можна зробити ряд алергенних тестів, які допоможуть визначити, на яку речовину або компонент відбувається реакція. Після всіх цих процедур лікар призначить спеціальні протиалергічні препарати.

Інгредієнти, що викликають алергію

Барвники: є хімічними і мінеральними фарбами, збагачені хромовими сполуками. В основному зустрічаються в декоративній косметиці.
Консерванти: найчастіше є винуватцями алергії, агресивно впливаючи на білки людського організму і перетворюючи їх в алергени. Присутні майже в будь-який косметиці. Потрібно відзначити, що наявність консервантів є ще і необхідністю, так як вони запобігають розмноженню бактерій в косметиці, яка є відмінною середовищем для них. У натуральній косметиці роль консерванту віддана ефірним оліям.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ