Підтримати нас

Адміністративні реалії у Великокопанівській громаді

Vgoru
Автор статті
02 лютого 2022 11:35
1,584
Поширити:

У 2021 році Великокопанівська громада відзначила п’яту річницю об’єднання. За цей короткий для існування громади термін на території населених пунктів відбулось безліч знакових подій. Однією з них стало створення Центру надання адміністративних послуг.

У ЦНАПі в Великих Копанях завжди затишно та комфортно.

Повна реконструкція приміщення та системи опалення, новенькі меблі та сучасна техніка, необхідне програмне забезпечення для його функціонування в форматі «Прозорий офіс» та сертифіковані працівники – усе це стало можливим завдяки тісній партнерській співпраці Великокопанівської сільської ради з українськими та міжнародними донорами: Міністерством соціальної політики, Світовим банком та Програмою «U-LEAD з Європою». Завдяки реалізації цього великого спільного проєкту під назвою «Центр надання адміністративних послуг», для жителів Великокопанівської громади стали доступними більш ніж 100 адміністративних послуг. 

Варто зауважити, що були передбачені всі дрібниці та створено максимально комфортні умови для людей. 

Місцевий житель Віктор Дмитрович ділиться: “Дуже добре, що можна прийти та все зробити на місці. І пенсіонерам зручно. Бабусі й пенсії тут оформлюють, і субсидії. Працівники прямо додому дзвонять і запрошують.” 

Щиро радіє змінам і пані Надія: “Раніше в Олешки їздила до ЦНАПу. Постійні черги та нікому до тебе діла немає. А тут приходиш, а тебе зустрічають ввічливі працівниці. Порадять, що треба, зроблять все швидко. Одне задоволення!” 

Клавдія Петрівна, пенсіонерка з Великих Копанів, також відчула всі переваги такої зміни: “Дуже добре. Усі документи здала - і не треба нікуди їхати. Економія часу і грошей.” 

А от жителям селища Абрикосівки не потрібно їхати в ЦНАП до Великих Копанів, адже для них створено віддалене робоче місце в їх населеному пункті. Значно полегшила життя електронна черга, за допомогою якої стало можливим попередньо записатися на прийом. Це особливо зручно людям, що працюють. Ще одним способом економії часу та «збереження нервової системи» стала наявність терміналу у відділенні ЦНАПу. Зважаючи на те, що на території громади немає жодного відділення банку, він дав змогу розраховуватись за платні послуги під час прийому фахівця.

Швидко та зручно - головні переваги для жителів громади

У 2021 році ЦНАП у Великих Копанях піднявся на ще один щабель вище, адже черговий проєкт здобув перемогу. Цього разу державну субвенцію в сумі 310 тисяч гривень громада отримала на придбання паспортної станції. За словами начальниці відділу «Центр надання адміністративних послуг» Марини Міщенко, послуга виготовлення внутрішніх та закордонних паспортів для жителів громади стане доступною вже у першому півріччі 2022 року.

Паспортна станція готова до запуску

ЦНАП у Великокопанівській громаді втілив у життя мрію місцевих жителів – отримання якісних послуг на місцях та став яскравим прикладом для наслідування іншими, адже його створення стало можливим саме завдяки проєктній діяльності.

 

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ