Підтримати нас

350 тисяч гривень збитків через пропуск суден без сплати мита – митнику повідомлено про підозру

Автор статті
17 лютого 2020 17:45
678
Поширити:

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, 17 лютого 2020 року повідомили про підозру старшому державному інспектору митного оформлення митного посту «Херсон-Порт» Херсонської митниці у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 366 та ч.  2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що інспектор упродовж 2016–2018 років, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, здійснюючи митне оформлення суден закордонного плавання у пунктах їх пропуску, вносив у документи завідомо недостовірні відомості, надаючи зацікавленим особам можливість не сплачувати передбачені митні платежі.

У результаті неправомірних дій підозрюваного державний бюджет зазнав збитків на загальну суму понад 350 тисяч гривень.

Наразі встановлюється причетність інших осіб. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Автономної Республіки Крим.

У разі доведення вини, митнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ