Підтримати нас

Звіт Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за 2016 рік

03 вересня 2017 10:38
691
Поширити:

про БО «Фонд милосердя та здоров'я»

БО «Фонд милосердя та здоров'я» (стара назва Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я) – благодійна організація з нефіксованим членством, зареєстрована 19 січня 1989 року, перереєстрована 06 грудня 2016 року.

Місія сприяти зміцненню почуття людської гідності у громадян України, надавати знання та надихати на активні, грамотні, відповідальні дії задля захисту прав людини.

Задля цього БО «Фонд милосердя та здоров'я»  здійснює благодійну, правозахисну та правоосвітню діяльність в інтересах українського суспільства в цілому, а також в інтересах осіб, які потребують допомоги, реалізацію та захист прав людини і громадських інтересів, пропаганду ідей гуманізму та милосердя.

Керівні органи: Загальні збори, Правління, Виконавчий директор і Наглядова Рада.

Голова правління – Денис Костюнін.

Виконавчий директор – Алла Тютюнник.

Джерела фінансування

Кошти Фонду формуються за рахунок благодійних внесків колективів організацій, фірм та окремих громадян, спонсорської допомоги у виконанні програм, пасивних доходів, доходів від основної діяльності, грантів.

Річний бюджет

Бюджет БО «Фонд милосердя та здоров’я» у 2016 році склав 4 015 769 гривень:

Проектна діяльність (54%) – 2 152 342 гривні.

Програмна діяльність на місцевому рівні (46%) – 1 863 427 гривень.

Проекти та програми БО «Фонд милосердя та здоров’я» у 2016 році

Громадська приймальня БО «Фонд милосердя та здоров’я».

Керівник громадської приймальні – Олена Старюк.

Починаючи з 1998 року, при БО «Фонд милосердя та здоров’я» (БО ФМЗ) працює громадська приймальня, яка надає малозабезпеченим мешканцям області безкоштовну інформаційну, правову, соціальну допомогу.

У громадській приймальні в 2016 році працювали: 1 координатор, 2 юристи, 1 консультант із захисту прав споживачів.

Громадська приймальня БО «Фонд милосердя та здоров’я» в 2016 році працювала в рамках проекту Всеукраїнської асоціації громадських організації «Українська Гельсінська спілка з прав людини» за фінансової підтримки Уряду Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку (SIDA) та Міністерства міжнародних справ Канади. Юристи громадської приймальні надали допомогу 1954 особам із різноманітних юридичних питань. У 1641 випадках заявники отримали консультації, у 107 випадках була надана допомога у написанні заяв, звернень, скарг до органів державної влади і органів місцевого самоврядування, у 51 випадку були складені процесуальні документи, у 10 випадках юристи БО «Фонд милосердя та здоров’я» зверталися на користь клієнта до різноманітних органів влади, представляли інтереси клієнтів у судах. Вісім справ, які вели юристи БО ФМЗ, були підтримані Центром стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) як такі, що мають стратегічне значення для захисту прав людини в Україні.

У 2016 році правозахисники БО «Фонд милосердя та здоров’я» спільно з психологом БО «Джерело життя» розробили та реалізували у Каланчацькому, Чаплинському, Голопристанському, Генічеському, Каховському районах та в м. Нова Каховка в Херсонській області проект «Будуємо Херсонщину разом».

В рамках проекту громадська приймальня БО «Фонд милосердя та здоров’я» забезпечила юридичну, правову, психологічну допомогу 267 вимушеним переселенцям із зони проведення АТО та з тимчасово окупованої території АР Крим. Допомога надавалася в стаціонарній громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» за адресою вул. Бориса Мозолевського, 2, офіс 19, м. Херсон (213 звернень), а також за допомогою 2-х «гарячих ліній», на яких працювали  юрист Олена Старюк (34 звернення) і психолог Андрій Калита (14 звернень, 5 особистих зустрічей, під час яких воїнам АТО надано психологічну допомогу). Юристи громадської приймальні підготували для пересленців 24 заяви до різних інстанцій та 5 позовів до суду. Проект виконувався за підтримки Black Sea Trust та німецького Фонду Маршала.

Психолог БО «Дерево життя» Андрій Калита та юристка виїзної громадської приймальні БО “Фонд милосердя та здоров’я” Олена Старюк надають правову та психологічну внутрішньо переміщеним особам, які перемістились з Донецької обл., Луганської обл. та АР Крим. (смт. Каланчак, Херсонська область).

Юристка виїзної громадської приймальні БО “Фонд милосердя та здоров’я” Олена Старюк надає консультацію вимушеному переселенцю Сергію (ім'я змінено), який перемістився з Донецької обл. (м. Каховка, Херсонська область)

Медіа-проект “Газета «Вгору» (www.vgoru.org)

Керівники проекту – Алла Тютюнник, Леонід Бондарчук.

У 2016 році видано 56 чисел газети "Вгору", заснованої в 2002 році двома правозахисними організаціями – БО «Фонд милосердя та здоров’я» (стара назва Херсонский обласний Фондо милосердя та здоров’я) та ГО «Південь» (стара назва Херсонська асоціація журналістів «Південь»). Формат «Вгору» А-3, 28 сторінок, мови російська та українська, наклад 8 тисяч, кількість читачів 24 тисячі.

Впродовж року видавалася також онлайн версія газети “Вгору” www.vgoru.org : кількість відвідувачів - від 1500 до 5000 на добу, в рейтингу інтернет-видань Херсонщини займає 2-3 місця.

Продовжували роботу сторінки газети “Вгору” в Facebook https://www.facebook.com/KCHFoundation, https://www.facebook.com/vgoru, в YouTube https://www.youtube.com/user/vgorunews.

Засноване в 2010 році Агентство журналістських розслідувань "Вгору" https://vgoru.org/index.php/our-investigation впродовж 2016 року провело й опралюднило 6 журналістських розслідувань:

Усі медіаресурси БО “Фонд миилосердя та здоров’я” були створені для просування демократичних цінностей і посилення громадянського суспільства в Херсонській області шляхом забезпечення громадським лідерам і демократично налаштованим громадянам доступного незаангажованого медіапростору для реалізації права на отримання інформації та права на свободу слова. Газета "Вгору", веб-сайт www.vgoru.org, «АЖУР», сторінки в соцмережах - це інструменти для реалізації місії БО ФМЗ, а також трибуна для громадських організацій Херсонської області, майданчик для їх об'єднання, для відкритого діалогу суспільства з владою, інструмент для проведення кампаній едвокасі, правозахисних кампаній.  

У редакції газети «Вгору», сайті www.vgoru.org і в Агентстві журналістських розслідувань у 2016 році постійно працювали 5 професійних журналістів, у наповненні газети брали участь працівники громадської приймальні, юристи, волонтери, активісти з партнерських НДО, районних ЗМІ, блогери, соціальні журналісти.

Кампанії едвокасі та правозахисні кампанії

БО ФМЗ впродовж 2016 року провів 3 кампаній едвокасі та правозахисних кампаній, в яких взяли участь правозахисники, юристи, журналісти газети “Вгору”, блогери та активісти партнерських НДО.

Кампанія “Поверніть землю морського курорту громаді Скадовська”

БО ФМЗ і газета “Вгору” впродовж багатьох років були активними учасниками кампанії за повернення громаді м. Скадовськ незаконно привласнених земель курортного морського узбережжя. (Стаття “Нічия” земля на морському курорті”

https://vgoru.org/index.php/rozsliduvannya/nashi-rozsliduvannya/item/2900-nichejnayazemlyanamorskomkurorte ). Чиновники та їхні родичі, які протизаконно захопили ділянки на узбережжі, чинили запеклий спротив. У 2016 році скадовські правозахисники за підтримки БО ФМЗ і газети “Вгору” розпочали судову тяжбу за повернення земель. Врешті-решт Одеський апеляційний господарський суд вказав, що у господарів незаконно приватизованих ділянок є тільки одна єдина пільга: пріоритетне право на оренду (не менше 10 років) з подальшим викупом ділянки. А якщо приватний підприємець відмовляється укладати договір оренди - міськрада має всі підстави вимагати відшкодування збитків громаді та вилучення землі з незаконного користування.

Після публікації “Вгору” https://vgoru.org/index.php/template/novini-khersonshchini/item/12632-pobeda-cherez-porazhenie  про позицію Одеського апеляційного господарського суду та після запитів юристів БО ФМЗ до Скадовської міськради секретар міськради Олег Сокольчук вимушений був написати листи бізнесменам, в тому числі й батькові і брату, про впорядкування земельних відносин.

https://vgoru.org/index.php/template/novini-khersonshchini/item/13706-semeinomu-podriadu-tiazhko . Кампанія за повернення курортного морського узбережжя громаді м. Скадовська продовжується.

Кампанія «За річку Вірьовчину».

До БО ФМЗ звернулися мешканці спального мікрорайону, які виявили незаконне будівництво АЗС на березі річки Вірьовчиної у небезпечній близькості від житлових будинків. Журналісти газети "Вгору" підготували серію публікацій, юристи написали запити в державні органи. (Стаття «Эпопея зашторених очей і обману»

https://vgoru.org//post/epopeyazashtorennykhglazilzhi).  

Після першої ж публікації різноманітні посередники не раз пропонували головному редактору “Вгору” немалі гроші за мовчання газети і переконували, що будівництво - законне, «господарю» залишилося тільки перепрофілювати призначення землі, що він і зробить на найближчій сесії міськради. Інші херсонські ЗМІ, які також опублікували статті про незаконне будівництво, наступного дня зняли свої публікації з сайтів і більш в медіапросторі Херсонщини жодної статті на цю тему не з”явилося.

Була вкрай висока ймовірність, що «господарі» заправки вже підкупили не тільки інші ЗМІ, а й чиновників, і що це питання внесуть на розгляд сесії міськради таємно, заправку на березі річки узаконять і таким чином її власники зможуть уникнути покарання. Команда "Вгору" попередила про цю небезпеку громадських активістів партнерських НДО, екологів, правозахисників і членів громадської ради при міському голові. Всі разом відстежували кожне питання, яке виносилося на сесії, а також були присутніми на всіх засіданнях профільних депутатських комісій і в сесійній залі. “Бізнесменові” не вдалося узаконити АЗС на березі річки, а чиновникам довелося взнати, що вона будується – незаконно. В результаті незаконну АЗС демонтували.

Після публікацій «Вгору» багато мешканців Херсону, навіть деякі депутати міської та обласної рад, журналісти «мовчазних ЗМІ» почали відстежувати, фотографувати і розмішувати на своїх сторінках в соцмережах інформацію про інші незаконні заправки на території міста. Місцеві контролюючі органи були вимушені «відреагувати»: була створена міжвідомча комісія, яка почала перевіряти діяльність АЗС та передавати результати перевірок в правоохоронні органи. З початку 2016 року було відкрито декілька кримінальних справ за фактами незаконного і небезпечного будівництва.  Підключилось, нарешті, й управління ГУ ДФС у Херсонській області, яке в рамках операції «Акциз - 2016» почало виявляти не тільки незаконну торгівлю алкогольними напоями та тютюном, але й паливно-мастильними товарами. За два тижні операції в області було виявлено понад 100 незаконно діючих стаціонарних та мобільних АГЗС та АЗС. Із кожної вилучено та конфісковано палива та приладдя на декілька мільйонів гривень.

Значну частину «бізнесменів» вже оштрафовано, частина справ ще знаходяться на розгляді в судах.

Ця історія увійшла до збірки найбільш резонансних справ і перемог у справі захисту прав людини юристами мережі приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини. Як приклад того, як юристам громадської юридичної приймальні Фонду милосердя та здоров'я і журналістам «Вгору» вдалось відновити справедливість без звернення до суду.

Кампанія “Ні! - незаконному будівництву в історичному центрі Херсона”

Голова ОСББ незаконно надбудувала кілька поверхів над старим одноповерховим будинком в історичній частині Херсона і виставила нові квартири на продаж. (Статті «Голоси мертвих мешканців» https://vgoru.org/index.php/rozsliduvannya/nashi-rozsliduvannya/item/ 10183-golosa-mertvykh-zhitelej, «Мертвые души» одного ОСМД» https://vgoru.org/index.php/rozsliduvannya/nashi-rozsliduvannya/item/9720-mertvye-dushi-odnogo-osmd ).

Коли один із власників квартири, над якою надбудували поверхи і мешкати в якій стало небезпечно для життя, Леонід Ежуров звернувся в соцмережах по допомогу до журналістів, невідомі люди почали телефонувати йому і його родичам з погрозами. Також посипалися погрози і ріелторці, яка на своїй сторінці в Фейсбуці розмістила інформацію, що в новобудові за цією адресою не варто купувати квартири, адже будівництво незаконне і проживання в них може бути небезпечним. Після публікацій “Вгору” загрози припинилися, оголошення про продаж квартир за тією адресою були зняті, а поліція зареєструвала три кримінальних провадження  - по факту погроз, по факту незаконного будівництва та по факту фальсифікації документів. До захисту інтересів власників квартири підключилися юристи Благодійної організації Фонд милосердя та здоров'я, а також Інформаційно-ресурсного центру "Правовий простір". В результаті 8 серпня 2016 року суд першої інстанції визнав недійсним і скасував рішення зборів про створення ОСББ по вул. Гірського 18, в Херсоні:

https://vgoru.org/index.php/template/novini-khersonshchini/item/20430-pervyj-verdikt-v-dele-protiv-osmd-girskogo-18

Суддя Херсонського міського суду Світлана Іванівна Майдан зачитує рішення (Фото до статті «Первый вердикт в деле против ОСМД «Гирского, 18»).

«Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA»

Керівник проекту Алла Тютюнник.

Кампанія розпочалася в 2014 році й продовжувалася в 2015 і 2016 рр.

Загальні цілі проекту Кампанія за основні права в Україні через інструменти Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA: підвищити рівень обізнаності з питань прав людини, протидії дискримінації шляхом надання правозахисникам, педагогам, лідерам громадянського суспільства, працівникам пенітенціарної системи медіаінструменти та методологію створення постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA.

У цій кампанії основна увага приділяється інституціоналізації використання документального кіно про права людини та інших інструментів для просвіти цільових груп, зміцнення їх обізнаності в сфері прав людини та заохочення застосування отриманих знань на практиці.

Ми створили потужний інструмент широкомасштабної кампанії з прав людини з використанням документальних фільмів Docudays UA з усього світу. Інструмент складається з Мережі постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA - всього 208, повний список можна знайти тут https://docuclub.docudays.org.ua/kinoclub/page7/. Кіноклуби ведуть модератори – це викладачі шкіл, гімназій, коледжів, університетів, євроклубів, літніх таборів для дітей, а також бібліотекарі, правозахисники, активісти вразливих груп (включаючи членів громад ЛГБТ, що працюють в Квір-Хаусах, та людей з особливими потребами), лідери НДО, працівники громадських приймалень УГСПЛ, працівники пенітенціарної служби України, викладачі навчальних закладів пенітенціарної служби України.

У кіноклубах Docudays UA відвідувачі не тільки дивляться фільми, але й обговорюють їх з модераторами, правозахисниками, експертами з прав людини, а також беруть участь в інтерактивних заняттях, що формують більш глибоке розуміння і повагу до прав людини.

У кіноклубах Docudays UA відвідувачі не тільки дивляться фільми, але й обговорюють їх з модераторами, правозахисниками, експертами з прав людини, а також беруть участь в інтерактивних заняттях, що формують більш глибоке розуміння і повагу до прав людини

Всі модератори кіноклубів Docudays UA взяли участь у 27 тренінгах семінарів та в двох методичних конференціях – всеукраїнській та міжнародній. Детальну інформацію можна побачити на сайті:  https://docuclub.docudays.org.ua/experience/pdfinfo/ and   https://docuclub.docudays.org.ua/experience/mediavideo/.

Ми демонструємо кращі документальні фільми з усього світу про захист прав людей з особливими потребами, безпритульні діти, жінки, які страждають на насильство, ув'язнені, діти з малозабезпечених сімей, мігранти та інші.

Колекції також включали 7 коротких документальних фільмів, зроблених творчою групою Docudays UA. Детальний опис фільмів з колекції можна знайти тут: https://docuclub.docudays.org.ua/movies/filmi/.

У 2016 році ми також створили збірку з 18 фільмів для 11 кіноклубів Docudays UA, які зараз працюють на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Оскільки українська мова переслідується тимчасовим урядом окупантів у Криму, ми забезпечили озвучення фільмів цієї колекції російською мовою. Електронні копії фільмів були передані виконавцям проекту через Інтернет.

Ми створили три методичних посібника, які допомагають модераторам кінофільмів Docudays UA проводити обговорення фільмів про права людини:

1) "Документальні фільми про права людини як інструмент освіти в ЗМІ";

2) "Освіта в галузі прав людини у державній пенітенціарній службі України за допомогою інструментів фестивалю Docudays UA";

3) "Кіноклуб як інструмент правової освіти та розвитку критичного мислення з використанням матеріалів документального фільму" (російською мовою, для кіноклубів Docudays UA в АР Крим).

Ми створили онлайн-ресурсний центр медіа освіти в галузі прав людини DOCU / Club з кінобібліотекою (https://docuclub.orgudays.org.ua). Бібліотека фільмів включає в себе не тільки документальні фільми з колекцій Docudays UA, а також освітні фільми про права людини Хельсінкського фонду з прав людини (Польща) та 20 документальних фільмів з прав людини, створених продакшин-студією Docudays UA (www.docuspace.org). Фільми зі збірників, а також сценарії освітньої діяльності з прав людини стосовно кожного фільму, що враховують цільову аудиторію, можна знайти на веб-сайті

https://docuclub.docudays.org.ua/teaching/scenarii-prosvitnickikh-zakhodiv-z-prav-lyudini-do-kozhnogo-filmu-z-oglyadu-na-cilovu-auditoriyu/.

У 2016 році в рамках навчального плану Білоцерківського професійно-технічного училища Державної кримінально-виконавчої системи України розроблено спеціальний курс з прав людини з використанням документальних фільмів Docudays UA.

Із серпня 2016 року при БО «Фонд милосердя та здоров’я» функціонує кіноклуб медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.

Протягом 2014-2016 років в рамках проекту було проведено 5569 заходів у 213 кіноклубах, у заходах взяли участь 57416 осіб, в тому числі в 2016 - 31479.

У період з 2014 по червень 2016 року проект здійснювався за фінансової підтримки Європейської комісії (European Commission). Надалі проект здійснювався спільно з ГО “Південь” за підтримки NED та “Міжнародного фонду “Відродження”.

Кіноклуб Docudays UA Дніпровського центру підвищення кваліфікації персоналу ДКВс.

Кіноклуб Docudays UA у Кременчуцькій виховній колонії.

Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір» (https://legalspace.org/ua/)

Керівники проекту – Наталя Бімбірайте, Анна Мартинюк.

Мета проекту - підвищити рівень інформованості і можливостей малих і середніх громад України у використанні правових методів для поліпшення рівня життя шляхом поширення кращих практик та інновацій Ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

Продукти, які були створені:

  • Портал «Правовий простір». Із січня 2014 року на сайті “Правовий простір” безперебійно працює Онлайн-сервіс, який дає можливість відвідувачам в режимі реального часу отримати консультацію юриста, не виходячи з дому. Це істотно заощаджує час і гроші і робить безоплатну правову допомогу доступною кожному користувачеві Інтернет.
    Разом зі стрімким зростанням популярності сервісу збільшилася кількість залучених до роботи онлайн-сервісу організацій. У 2016 році на сайті “Правовий простір” постійно чергують10 організацій:
  1. Станіславська правозахисна група (м. Івано-Франківськ)
    2. Волинська обласна громадська організація “Центр правової допомоги” (м. Ковель)
    3. Благодійний фонд “Розвиток” (м. Мукачево)
    4. Громадська організація «Фонд сільських громад Дворічанщини» (смт. Дворічна Харківської області)
    5. ГО “Інформаційний Ресурсний Центр “Правовий простір” (м. Херсон)
    6. НУО «Асоціація юристів Кам’янець-Подільського»
    7. Подільський центр прав людини (м. Вінниця)
    8. ГО “МАRТ” (м. Чернігів)
    9. Громадська платформа (м. Северодонецьк, м. Рубіжне, м. Лисичанськ Луганської області)
    10. Чугуївська правозахисна група (м. Чугуїв Харківської області)

Якщо в перші місяці роботи онлайн-сервісу було 30-40 звернень на місяць, то у 2015 році кількість консультацій збільшилася до 420 на місяць, а впродовж 2016 року кількість звернень сягає 1200 на місяць. Кожного дня до юристів за онлайн допомогою звертається 40-70 осіб. Про затребуваність послуг говорить більше 2000 переглядів і 30 поширень цієї статті в соціальній мережі Facebook https://legalspace.org/ua/noviny/uspishna-praktika/item/5786-bezoplatni-onlain-konsultatsii-na-pravovomu-prostori-b-iutrekordy  

  • Мобільний додаток «Правовий простір» доступний для завантаження в Play маркеті.
  • Проморолик «Сервіси порталу «Правовий простір та як вони працюють» був презентований під час XIII International Human Rights Documentary Film Festival Docudays UA в Києві 26 березня 2016 року на ворк-шопі для Регіональних партнерів Мандруючого фестивалю Docudays UA та для координаторів Мережі кіноклубів Docudays UA.
  • Проморолик «Что такое Legal Development Network и как получить помощь» (з англійськими титрами). Цей проморолик був презентований на Міжнародній конференції “Посилення правової спроможності громад” у Харкові 21-22 жовтня 2016 року (ttp://lep.in.ua/en/information-about-the-conference/).
  • Книга “На крок попереду” про історію становлення і ключові досягнення Legal Development Network. Представлені у книзі статистичні дані, живі успішні історії та досвід співпраці офісів Legal Development Network з органами місцевого самоврядування наочно демонструють масштаб внеску роботи офісів Мережі у забезпечення доступу українців до правової допомоги, зокрема, завдяки веб-ресурсу «Правовий простір» (https://legalspace.org/ ) та його он-лайн сервісів. Електронний варіант української версії доступний за посиланням https://legalspace.org/ua/biblioteka/item/7954-na-krok-poperedu. Книга була презентована на Міжнародній конференції “Посилення правової спроможності громад” у Харкові 21-22 жовтня 2016 року ttp://lep.in.ua/en/information-about-the-conference/

Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” та Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Координаторка "Правового Простору" Анна Мартинюк ознайомила учасників воркшопу з мобільним додатком (https://legalspace.org/ua/noviny/podiji/item/6915-pravovyi-prostir-zapustyv-mobilnyi-dodatok-dlia-bezoplatnykh-iurydychnykh-konsultatsii)

Учасники конферернції - експерти-практики з України, Канади, США, Південної Африки, Пакистану (https://legalspace.org/ua/noviny/podiji/item/7971-u-kharkovi-rozpochalasia-mizhnarodna-konferentsiia-posylennia-pravovoi-spromozhnosti-hromad).

Юрист Сергій Плахотнюк під час надання надання безоплатної правової допомоги.

Благодійна програма «Добра справа»

Керівники – Олександр Сташенко, Денис Костюнін

Благодійну програму «Добра справа» в 1997 році започаткували БО «Фонд милосердя та здоров’я» і торакальне відділення Херсонського обласного протитуберкульозного диспансеру. З березня 2013 року програма «Добра справа» почала працювати і у Херсонському обласному онкологічному диспансері.

Мета – запобігання та боротьба з епідемією туберкульозу, покращення якості медичних послуг населенню, дотримання прав пацієнтів.

Впродовж 2016 року в рамках програми «Добра справа» на місцевому рівні було зібрано 1 863 427 гривень благодійних внесків. На ці кошти у торакальних відділеннях лікарень зроблено ремонт, придбане унікальне сучасне обладнання, створений банк ліків та витратних матеріалів. Зважаючи на те, що державний бюджет частково фінансує диспансери, хворим доводиться купувати ліки за власний кошт. Оскільки не всі хворі мають на це кошти, малозабезпечені отримують медикаменти з банку ліків. Протягом 2016 року завдяки програмі «Добра справа» 15 прооперованих неімущих хворих були забезпечені всіма витратними матеріалами та ліками в доопераційний та післяопераційний періоди.

Підвищення рівня професійної компетенції членів БО “Фонд милосердя та здоров’я”

Члени БО ФМЗ у 2016 році брали участь у наступних навчальних заходах:

  • програма навчального візиту до Польщі за програмою Чернігівської громадської організація "Ахалар" і Гельсінського фонду з прав людини (Варшава): «Свобода політичної дискусії і доступ до інформації - підтримка незалежних ЗМІ Криму». Стажування проходило в Польщі 15 - 21 травня 2016 року;
  • Восьма щорічна конференція журналістів-розслідувачів України «Журналістські розслідування в Україні та Європі: досягнення, проблеми та перспективи розвитку», 19-20 листопада 2016 року, м. Київ, організатор - Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП);
  • стипендіальна програма ГО “Інтерньюз-Україна” для журналістів - вимушених переселенців “Залишаюсь у професії”, травень-листопад 2016 року;
  • тренінг з методики антикорупційних журналістських розслідувань у сфері земельних відносин. Організатор: Інститут розвитку регіональної преси;
  • тренінг з конфліктно-чутливої журналістики, організатор ГО “Інтерньюз-Україна”, 29 березня-2 квітня 2016 року;
  • Шоста школа «Асоціація з ЄС від А до Я: що вона дає Україні?» для журналістів регіональних ЗМІ, 21 - 23 жовтня 2016 року, м. Харків, організатор представництво ЄС в Україні та ГО «Інтерньюз-Україна».

Нагороди БО “Фонд милосердя та здоров’я” та членів організації в 2016 році:

  • Керівник громадської приймальні Олена Старюк  нагороджена медаллю та подякою від Голови ГО "Українська Єдність" Кравець І.А. за допомогу військовослужбовцям, які беруть участь у проведенні АТО, учасникам бойових дій.
  • Журналіст «Вгору» В’ячеслав Гусаков здобув перемогу в конкурсі Херсонської обласної організації Спілки Журналістів України в номінації “Кращий публіцист” 2016 року.
  • Журналіст «Вгору» Олександр Крупіца отримав «Премію імені Сергія Панасюка» за найкраще в Україні висвітлення футбольних турнірів та діяльності Професійної футбольної ліги України.
  • БО "Фонд милосердя та здоров’я» отримав подяку від Голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордеєва за високий патріотизм, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність.

6 лютого 2017 року

 

${gallery:1a8186df545a14b4aa9f4306fa910941}

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів