Підтримати нас

«Золоті» яйця і «гірка» статистика

05 листопада 2021 06:23
790
Поширити:

Ріст цін - одна з топових тем нинішньої осені. Бо в Україні дорожчає все. А особливо – продукти: олія, масло, макарони, кондитерські й м’ясні вироби. Скажімо, за інформацією Держстату, за рік у ціні куряче філе виросло на чверть. На 20% злетіла вартість яловичини.

Їм у цінових перегонах намагається не поступатися фармацевтична продукція, меблі, побутова техніка, бензин, алкоголь, електроніка. 

Та найбільший ціновий ривок продемонстрував цукор – майже 100 відсотків. Скажімо, споживчі ціни на цукор торішнього вересня були 14,94 грн за кілограм, то вже у вересні нинішнього року — по 28,69 грн. Яйця в Україні подорожчали більш ніж на 40%.

Раніше, коли висококалорійні продукти ставали менш доступними, наші співгромадяни рятувалися, споживаючи городину – картоплю, буряк, моркву, капусту. Однак і весь борщовий набір подорожчав в усіх регіонах.  Хоча овочі - то основні продукти для  7 мільйонів пенсіонерів. Щоправда, їм обіцяють, що пенсію підвищуватимуть і тим самим компенсуватимуть ріст цін. Але чи підвищать настільки?

Соціологи давно помітили закономірність: коли ростуть ціни – у зворотному напрямкові рухаються рейтинги влади. А після дуже ймовірної зимової енергокризи, стверджують чимало українських політологів, вони обваляться настільки, що від колишньої підтримки електорату залишаться хіба що приємні спогади.

Головне фото: Восени овочі завжди падали в ціні. Нинішній осінь порушила цю традицію. Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ