Підтримати нас

Журналісти телеканалу «Дом» мали вказівки хвалити Зеленського

Автор статті
25 листопада 2021 16:30
1,100
Поширити:

Власне, цей канал свого часу створили для мовлення на українські окуповані території. Але згодом він став поширювати схвальні відгуки про позиції української влади з найрізноманітніших питань та надміру згадувати Володимира Зеленського і його проєкти.

Про це пише «Українська правда» в статті, посилаючись на недавніх працівників каналу.  

Зокрема, відповідальна на каналі за новини Ксенія Герасименко передавала вказівки з Офісу президента про те, як і які писати новини, картала журналістів, наприклад, коли вони «перемогу подали не як перемогу».  

Про такі вказівки колишні працівники говорили за умов анонімності. Частина  цих вказівок були письмовими та чіткими, як, скажімо, «словник» термінів для новин і програм. Наприклад, «фронт» потрібно було називати не інакше, як «лінією розмежування», а бойовиків – «незаконними збройними формуваннями». Заборонялося вживати слова: «війна», «ворог», «конфлікт».

Як згадує Ксенія Герасименко, журналісти повинні були постійно згадувати Зеленського, ОП, президентські програми "Велике будівництво", кредити "5-7-9%". 

«Щоразу це був твір на тему «як гарно похвалити президентські програми», і кожен раз було важко вгадати, як саме це треба зробити», – розповіла одна з колишніх працівниць телеканалу.

«Фактично, «Дом» - це канал – пресслужби Офісу президента. І в жодному випадку ми не згадували Петра Порошенка. Це була якась ідея фікс, що він дуже погана людина», – поділився інший експрацівник каналу.

Отар Довженко, головний редактор «Детектор-медіа» каже: замість каналу контрпропаганди, який мав руйнувати наратив російської пропаганди і водночас не полемізувати з нею, «Дом» став просто державним російськомовним телеканалом.

Ілюстрація: Українська правда

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ