Підтримати нас

Збільшилась кількість переселенців, які не хочуть повертатись

02 липня 2018 03:24
290
Поширити:

За минулий рік кількість переселенців в Україні, які бажають у майбутньому залишитися в своїх нових громадах, зросла на 8% та становить 36%.

Про це повідомила старша координаторка проектів Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні Надія Пашкова під час Національного форуму "Почути невидимих виборців", передає Gazeta.ua.

"На 17 відсотків зменшилася кількість переселенців, які хотіли повернутися. Дуже багато людей вже інтегрувалися, бачать і пов'язують своє майбутнє з тими громадами, де вони проживають", - заявила вона.

Дослідження проводили в областях України, де проживають переселенці, пропорційно кількості зареєстрованих переселенців. Всього взяли 2048 інтерв'ю, з яких 659 та 374 опитаних - у Донецькій та Луганській областях відповідно, де найбільше переселенців.

Так, в розрізі своїх планів на майбутнє переміщення на варіант "залишитися в новій громаді" 26% опитуваних відповіли "цілком згодні", ще 10% - "скоріше згодні". 64% опитаних переселенців заявили, що вони повністю інтегрувалися в ті громади, в яких вони проживають.

"Повністю інтегрувалися - це знають, де що знаходиться, вони знайшли роботу, їхні діти пішли в школу, дитсадки, в когось можливо народились діти, з'явилися якісь нові соціальні зв'язки тощо", - зазначила Пашкова.

При цьому 44% респондентів вважають себе активними членами своєї нової громади. "І ця динаміка зросла. На п'ять відсотків більше вважають, що вони повністю інтегрувалися, і на три відсотки більше почали вважати себе активнішими членами громади, в якій проживають", - зазначила представник IFES в Україні.

Згідно з результатами досліджень, майже 50% опитаних переселенців також висловили готовність голосувати на майбутніх загальнонаціональних виборах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів