Підтримати нас

Засіяна невелика кількість полів та захоплення українських земель на окупованій території Херсонської області

11 липня 2024 08:20
169
Поширити:
Фото: Pexels

На окупованій території Херсонської області засіяна невелика частина полів. Також продовжується захоплення українських земель російськими окупантами.

Про це в ефірі “Вгору повідомив заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією   Сергій Данилов.

За його словами російські окупанти розраховували зібрати 1 мільйон 400 тисяч тонн зерна.

“Зараз почали говорити про небувалу засуху та про те, що врожай буде не той через погодні умови”, – додав він.

Окрім цього, на окупованій території з'являються підприємці, що пов'язані із силовими структурами РФ, зокрема із Краснодарського краю, які захоплюють фермерські угіддя.

Також Данилов зазначив, що перекупники з РФ за аграрну продукцію просять дешево:

“Людина, яку підозрюють в колабораціонізмі та яка має баштан в Чаплинському районі розповідає, що собі в збиток виростив кавуни”.

  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що на півдні через посушливу погоду збір урожаю зменшився, у порівнянні із 2023 роком. Але це не заважає вивозити сільгосппродукцію з окупованої Херсонщини на територію РФ. 
  • Херсонщина посідає друге місце по Україні (після Запорізької) за рівнем збитків та втрат в аграрному секторі. За даними дослідження фахівців Київської школи економіки, втрати аграрного сектору Херсонської області внаслідок війни становлять $5,6 млрд, а збитки – $2 млрд.
  • Протягом 2023 року низка російських експортерів вивезли з окупованої території Херсонської області щонайменше 34 тисячі тонн збіжжя на суму 6,2 мільйона євро. Призначений Кремлем окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо та спеціально створена локальна комісія надавали погодження російським компаніям на експорт української сільгосппродукції за кордон з нульовою або зниженою вивізною ставкою митного збору.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів