Підтримати нас

З патрульного авто - до прибирання дворів. Як вирішують питання добробуту поліцейських

Автор статті
09 грудня 2021 15:30
960
Поширити:

У Міністерстві внутрішніх справ України продовжують роздумувати над тим, як би підвищити добробут своїх працівників. Подібні ініціативи надходять із самого верху – безпосередньо від голови відомства Дениса Монастирського.

Так, як писало  “Слово і діло”, ще у жовтні поточного року він пропонував підвищити зарплати поліцейських за рахунок перерозподілу коштів, вилучених у контрабандистів.

“Де взяти ресурс для підвищення зарплат співробітникам МВС? Це виявлення контрафактної продукції – тютюн та алкоголь. Ми вже обробили зі спеціалістами напрями, де можна дати бюджету мільярди гривень”, - зазначав Монастирський.

Але днями у МВС пішли ще далі і запропонували допомогти правоохоронцям, надавши їм право у позаслужбові часи злегка підробляти “на стороні”.

“Однією з ініціатив є можливість використання позаробочого поліцейського часу, щоб він міг отримувати можливість додаткового заробітку, наприклад, на охороні певних об'єктів. Зараз ми теж працюємо над цією моделлю і за кілька тижнів можемо її презентувати”, - сказав міністр.

Що ж – справа потрібна. Можна уявити, як патрульний, прийшовши зі служби, змінює форму співробітника Нацполіції на робу двірника свого ОСББ і береться за мітлу. Або, наприклад, іде вантажити тару з пивом у сусідню крамницю.

І це при тому, що ще на початку реформи, коли архаїчну міліцію міняли на передову поліцію, повідомлялося, що заробітна плата у нових поліцейських буде досить високою, а сама професія - престижною.

А вже зараз, наприкінці 2021 року, звучать зовсім невеселі та тривожні нотки. Наприклад, як передає “Укрінформ”, 4 грудня у коментарях журналістам Денис Монастирський повідомив, що у деяких регіонах країни відчувається гострий дефіцит поліцейських – не вистачає від 10 до 30% кадрового складу. 

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ