Підтримати нас

Юристам Фонду подякували за турботу

05 жовтня 2016 02:04
1,106
Поширити:

До громадської приймальні Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я звернулася Ольга. Жінка була у розпачі і не знала, у кого просити допомоги.

Ольга жила у Донецьку. Коли туди прийшли терористи, вона якийсь час не покидала домівку – на руках хвора мати, та й їхати просто не було куди. Але війна внесла  корективи.З-під обстрілів жінка втекла до Херсонщини.

У нашій області Ольга почала життя з чистого аркуша. Спочатку шукала житло, далі – роботу. І звикала засинати і прокидатися не під звуки сирен і вибухів. Аж раптом сумна звістка – померла її мама. У Донецьку видали доньці папірець з  чужою символікою, який назвали “свідоцтвом про смерть”. Жодної юридичної сили в Україні він не має.

Аби почати оформлювати спадок, потрібен документ встановленого державою зразка. Де його узяти, Ольга не знала. Сусідка порадила жінці звернутися до юристів Фонду милосердя та здоров’я.

Юристи допомогли жінці скласти заяву до РАГСу. Проте там виписати свідоцтво про смерть відмовились через  документ, що виданий на непідконтрольній Україні території. Тоді юристи допомогли переселенці звернутись до суду. І суд  став на бік жінки. Документ державного зразка їй видали. І Ольга пішла до нотаріуса вступати у спадок.

А після написала подяку за турботу та професіоналізм юристам Херсонського обласного Фонду милосердя здоров’я.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думки авторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust, німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ