Підтримати нас

Яке значення має “Кримська платформа” на міжнародному рівні

Vgoru
Автор статті
18 червня 2021 14:06
1,280
Поширити:

Початкова ідея створення “Кримської платформи” була пов'язана з тим, що за 7 років окупації тема Криму почала зникати з обговорення на міжнародному рівні. Увага до теми Криму почала падати.

Про значення "Кримської платформи" говорила заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час інвестиційного форуму "Південна стратегія розвитку", що відбувся минулого тижня на березі Азовського моря.

Кримська платформа — це дипломатична ініціатива України, у перспективі — міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова.

"Було важливо, щоб Україна активно запропонувала свій формат. Не бачення наших партнерів, не тільки резолюції про порушення прав людини та мілітаризацію Криму, за які ми щорічно голосуємо в межах ООН. А той формат, який дійсно зробить тему Криму гучною. І ось цей зовнішній формат теми підтягнув за собою і внутрішній вимір, який був реалізований у розробці Стратегії реінтеграції та деокупації, в ті завдання, що ми розв'язуємо в межах парламенту. Це й експертний вимір, коли неурядові організації приєдналися до формування напрацювань "Кримської платформи". Тобто всі елементи — уряд, парламент, експерти, громадянське суспільство, а тепер вже і місцевий вимір у вигляді муніципальної влади, громад — беруть участь у "Кримській платформі", — розповіла Еміне Джапарова.

За словами міністра закордонних справ, Російська Федерація вкладає мільярди доларів у те, щоб формувати інший світогляд нового покоління, яке підростає в Криму. І діяльність "Кримської платформи" є наразі стратегічно важливою.

Однією з головних цілей форуму було привернути увагу інвесторів до півдня України та наголосити, що тут є проєкти у які варто вкладати кошти. Організатори впевнені, що нові проєкти допоможуть поліпшити життя людей на адмінмежі з окупованим Кримом.

Форум організували за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ