Підтримати нас

Як змусити себе працювати вдома: п'ять ефективних правил

Автор статті
15 листопада 2019 14:45
562
Поширити:

Багато співробітників великих і маленьких компаній мріють працювати вдома.

Здавалося б, тут одні плюси: не потрібно витрачати гроші і час на дорогу до офісу і назад, можна їсти домашню їжу, коли хочеться, можна не наряджатись і працювати за своїм графіком. Ось тільки не все так просто. Не у всіх виходить організувати себе так, щоб виходив хороший результат, працюючи вдома. Якщо ж ви працюєте поза офісом – до вашої уваги п'ять ефективних правил, як змусити себе працювати вдома.

 

1. Складіть чіткий план і розпорядок робочого дня

Щоб все встигати, щоб не зривати терміни і не забувати ніякі дрібниці, необхідно все записувати. Кожне завдання на день необхідно прописати чітко і грамотно. І робити це краще звечора. Це підвищить вашу ефективність в рази.

2. Виберіть правильний час для роботи

Якщо у вас немає певного графіка, за яким ви повинні працювати, тоді важливо прислухатися до себе. Якщо ви сова – плануйте рішення робочих питань на вечір, якщо жайворонок – вранці. Плюс, звичайно, необхідно розуміти специфіку своєї професії, адже, якщо ви працюєте разом з колегами або партнерами, то ви повинні бути на зв'язку тоді, коли необхідно вирішити те чи інше робоче питання.

3. Визначте кількість часу на роботу

Щоб розуміти, як планувати не тільки робочі справи, а й побутові, важливо чітко позначити кількість часу, який ви витратите на роботу. При цьому не відволікайтеся ні на які інші питання в той час, коли працюєте. Це може добряче відволікти вас і буде потрібно більше часу на виконання робочих завдань.

4. Виділіть у будинку для себе робоче місце

Окремий кабінет дозволити собі може не кожен, а от знайти окреме місце – можна. Для цього необхідний стілець, стіл і лампа. Щоб вам працювалося комфортніше, ви можете його облаштувати, як вам подобається. Головне, щоб це було певне місце, яке мотивувало б вас до роботи, а не розслаблювало і відбивало охоту працювати.

5. Відключіть соцмережі

Якщо ви виділили собі п'ять годин для роботи, то краще цей час повністю присвятити робочим завданням, дотримуючись плану. Відволікаючись на соцмережі, які постійно розповідають вам щось цікаве, ви можете затягнути з роботою або зовсім її запороти. Тому візьміть собі за правило, сідаючи за робочий стіл, відключати соцмережі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ