Підтримати нас

Як вивести головних шкідників з городу

Автор статті
14 червня 2016 12:00
605
Поширити:

Городники поділилися секретами, як позбутися медведки. Цей шкідник, якого ще звуть земледухом і капустянкою, пожирає бульби і стебла городини, корені фруктових дерев і кущів та стебла нещодавно висадженої розсади.

Вивести його неспросто, – розповідає Ірина Подеблюх із села Іванівка. – Адже вовчок дуже комфортно себе почуває на городах і в садках, і без проблем переживає морози до мінус 30 градусів. Я вже кілька років користуюся простим, проте дуже ефективним засобом. Потрібно зібрати якомога більше шкаралупок з курячих яєць і добряче розтовкти. Залити на добу водою, а тоді прикопати у шахматному порядку на городі”.

Поверх потрібно покласти трішечки прілого перегною. Саме в ньому самиці медведки залюбки будують свої гнізда і відкладають до 200 яєць.

Знайшовши шкаралупку, медведка з'їдає її, а оскільки її організм не може цього перетравити, то шкідники гинуть, – додає пан Іван, господар. – А я шукаю в перегної їхні гнізда й знищую разом із яйцями.

Також гарний результат у боротьбі з медведкою дають чорнобривці, які ми висіваємо на городі. Шкідникам дуже не подобається аромат цих квітів, які до того ж виділяють у грунт речовини, що  згубно впливають на комах”.

Марина Дацюк з Устилуга кожного року ставить на городі пастки, у які потрапляє шкідник. У банку наливаю пересмажену олію, аби закрила дно, – розповідає городниця. – Банку вкопую на ділянці так, аби шийка знаходилася на рівні із землею. Роблю це ввечері, а вранці витрушую шкідників, які за ніч потрапили в пастку. Аромат олії приманює вовчка, він потрапляє у банку і не може звідти вибратися”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ