Підтримати нас

Херсонський художній музей отримав в дар від художниці графічну серію “Обличчя війни”

25 вересня 2024 14:24
118
Поширити:
Всі фото зі сторінки Херсонського художнього музею

Херсонський художній музей отримав в дар від художниці Тамари Качаленко серію з 35 графічних робіт під назвою “Обличчя війни” (Faces of War).

Про це йдеться на сторінці музею.

У дописі зазначається, що серія “Обличчя війни” – візуальний щоденник, який відображає біль і надію, силу духу та незламність українського народу в умовах повномасштабної війни.

Художниця родом із Херсона. Вона перебувала у місті під час окупації та зараз теж не виїжджає.

“Тамара Качаленко використовує як основу своєї творчості фотографію, однак не прагне буквально копіювати реальне життя з фотографічною точністю – вона загострює емоції, підкреслює деталі, узагальнює образи, створюючи певні символи”, – додають музейники. 
  • Журналісти “Вгору” розповідали про художницю з Херсона, про її навчання, життя в місті та як вона створює свої роботи, зокрема про серію під назвою “Back to black” або “Повернення до чорного”.
  • Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупаційні війська пограбували херсонський музей, маскуючи свої дії гаслом “збереження культурних цінностей” і називаючи грабунок “евакуацією”.
  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, у Центральний музей Тавриди. Херсонські музейники збирають докази російського злочину.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів