Підтримати нас

Водорості вбивають: українців попередили про масштабну екологічну катастрофу

Автор статті
06 серпня 2018 11:03
688
Поширити:
Щодня ми спостерігаємо за цим явищем і не надаємо йому особливого значення

Водорості, що з'явилися на поверхні Дніпра, представляють серйозну загрозу не тільки для самої річки і її мешканців, а й для людей.

Такої думки дотримуються біологи. Через те, що вода у водоймі прогрілася вже в квітні, цвітіння розпочалося на декілька місяців раніше, а до середини літа стало по-справжньому загрозливим, повідомляє znaj.ua з посиланням на ТСН.

Посприяло цьому явищу глобальне потепління, а також азотні добрива та фосфатні миючі засоби, використання яких ніхто не контролює.

"Коли відбувається гіперцвітіння, вони піднімаються на поверхню і створюють плівку. Відбувається інтенсивний фотосинтез поверхневої води, а в глибинних є дефіцит кисню... Вони використовують кисень для свого дихання особливо вночі і можуть викликати нічні замори риб", - розповів експерт Володимир Червак.

 

Для людини цей токсин становить небезпеку тільки у великих дозах, оскільки містить альготоксини, тобто токсичні речовини і загрожує алергічними реакціями.

Детальніше дивіться в сюжеті

Екологічна катастрофа в Чорному морі вже близько

Бомбою уповільненої дії назвали екологи ситуацію, що склалась в Чорному морі. Справа в тому, що українське узбережжя сильно забруднене і одним із забруднювачів є ртуть і діоксини.

"Виявляється, Чорне море - одна з найбільш забруднених частин нашої планети. Ми проаналізували українське узбережжя, і це страшно. Там хімічне забруднення – ртуть", - розповів керівник проекту "Удосконалення екологічного моніторингу ЭМБЛАС" Ярослав Слободник.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ