Підтримати нас

Відкладення поставок херсонських кавунів до столиці

16 серпня 2018 08:48
209
Поширити:

Аграрії Херсонської області відклали початок завантаження кавунів на товарну баржу для відправлення в Київ ще як мінімум на один тиждень. 

Про це 15 серпня 2018 року повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації О.Паливода.

Як зазначалося в повідомленні, що відправка баржі по Дніпру з кавунами із Херсону до Києва виявилася під загрозою із-за високої ціни на кавуни. З-за такої цінової політики на столичних ринках попит суттєво спадає, відповідно за таких умов відправляти продукцію на такі відстані і оплачувати простої і податкові збори – немає жодного  змісту. Аграрії вирішили перечекати.

Директор агродепортаменту також повідомив, що завантаження баржі почнеться не раніше 16 серпня. «Ситуація не прояснилася. На цьому тижні завантаження баржі не очікується», – повідомив Паливода.

Відправка  баржі з кавунами з Херсона до Києва переносилась вже  кілька разів. Спочатку відправлення баржі перенесли з 1 серпня на 5 серпня, пізніше терміни знову змістилися. Планувалося, що 10 серпня кавуни вже мали бути на прилавках столичних магазинів. Наразі виробники розглядають перевезення кавунів баржою, за наявно цінової політики на столичних ринках – як найбільш доступним видом транспорту. Продаж кавунів в Південних регіонах є нерентабельним, тому аграрії змушені чекати покращення цінової політики в столиці.

Галузеві експерти заявляють про подорожчання кавунів в Україні на чверть всього за один тиждень. Приблизно на 14,5%. Збільшення ціни на кавуни пов’язано значною мірою із  зменшенням їх поставок на вітчизняні ринки. Деякі аграрії,  особливо в Південних і Центральних областях, понесли значні збитки через втрату врожаю по причині посушливої весни, коли значна кількість рослин була знищена посухою. Згодом в липні почались проливні дощі, що нерідко супроводжувались градом і спричинили надмірну вологість грунту. Через понесені збитки ряд виробників всерьйоз задумались про згортання бізнесу з вирощування кавунів, як такого, що не приносить суттєвого прибутку, окрім збитків.

На наступному тижні очікується збільшення поставок даного продукту з інших регіонів України на столичні  ринки і як наслідок почнеться спад ціни на нього. Тоді херсонські аграрії зможуть повною мірою відвантажувати на продаж свою продукцію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ