Підтримати нас

Вчені: опріснення чорноморських вод для потреб Криму - абсурд

Автор статті
06 вересня 2020 10:00
751
Поширити:

В анексованому Криму перебирають різні варіанти, гадаючи, як півострів можна забезпечити прісною водою. Зокрема, є ідея опріснювати воду Чорного моря. Втім, ця думка не дуже схвалюється вченими, які доводять: процес опріснення чорноморських вод може призвести до екологічної катастрофи.

Зокрема, про це в програмі “На самом деле: Крым” на телеканалі “Дом” говорив Михайло Яцюк, заступник директора українського Інституту водних проблем і меліорації.

“Це дуже небезпечний екологічний процес, особливо для Чорного й Азовського морів. Вони мають дуже низьку солоність, і коли ми будемо ці “розсоли” скидати, а ми знаємо, що технологія опріснення – 80% відходів, і ми повинні їх скинути кудись або десь відкласти. Якщо ми  відкладатимемо на території ці відходи, то це буде екологічно небезпечно для території. Якщо  будемо відходи скидати в море, то уявіть собі, для солоності 14% – це ми відразу вбиваємо флору та фауну. Ми відразу робимо цю територію екологічно небезпечною для всього, зокрема і для життя людини”, – пояснив Яцюк.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ