Підтримати нас

Учені: через глобальне потепління літо триватиме пів року

Автор статті
02 квітня 2021 15:09
1,169
Поширити:

Глобальні зміни клімату на Землі істотно впливають на "зміщення" пір року. До такого висновку дійшли китайські вчені, які досліджували кліматичні особливості за останні шістдесят років.

Вони підрахували: за останні півстоліття в північній півкулі середня тривалість літа збільшилася на 17 днів, тоді як весна, зима і осінь тривають на кілька днів менше, ніж раніше.

Такі зміни можуть чинити негативний вплив як на флору і фауну, так і на людину. Зокрема, значно збільшується ймовірність посух, лісових і степових пожеж. Тривалий період тепла  сприятиме тому, що алергіки будуть довше страждати від пилку рослин. Також це призведе до підвищення популяції комарів й інших комах, через що в регіонах, де це не властиво, виникнуть штами нових вірусів і поширяться хвороби на кшталт малярії.

Уже до 2100 року, продовжують китайці (зокрема, Юпінь Гуань, фізик-океанолог в Державній лабораторії тропічної океанографії при Академії наук Китаю), літо триватиме практично пів року.

Усе це спричинить перегляд обсягів фінансування сільськогосподарського сектора, охорони здоров'я, збільшить норми бюджетів щодо запобігання надзвичайних наслідків і так далі.

Літо буде "подовжуватися" до тих пір, поки на Землі не скоротяться обсяги викидів парникових газів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ