Підтримати нас

В уряді поставили Зеленського в незручне становище: МВФ не вимагав ніякої земельної реформи?

Автор статті
08 квітня 2020 04:00
686
Поширити:

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький розповів, що в ухваленні закону про продаж землі був насамперед зацікавлений уряд, бо це має забезпечити зростання ВВП України від 1% у перший рік до 3% на п’ятий рік реалізації.

Про це урядовець сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами Висоцького, у Меморандумі МВФ, у першу чергу, йдеться про структурні реформи в Україні. «Такі реформи потрібні Україні. МВФ не вимагав земельної реформи», - зазначив урядовець.

Нагадаємо, що в березні президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Bloomberg зазначав, що продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом важливе для України не лише з точки зору отримання чергового траншу, а й для підтримки довіри міжнародних інвесторів.

«Україна виконує взяті на себе зобов’язання. Ми вже виконали більше, ніж будь-який попередній уряд, і вони (представники МВФ. – Ред.) це підтверджують. У нас залишилася земля (земельна реформа. – Ред.) і банківський закон. Я взяв на себе зобов’язання ухвалити закон про землю й закінчити з банківським законом – ми це зробимо», - заявив глава держави. 

Висоцький впевнений, що через рік закон про ринок землі не скасують і не відтермінують на невизначений термін.

«Якихось політичних ризиків, які б кардинально змінили ситуацію впродовж року, немає, бо ж у нас національних планових виборів за цей період не відбудеться, а місцеві вибори не впливають на політику національного масштабу. Так, є економічні негаразди, але вони не впливають на політику в цій сфері. Якби цей закон був ухвалений рік тому, перед парламентськими виборами, – тоді так, ризик був би», - вважає Висоцький. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ