Підтримати нас

В Україні створюють додаток для пошуку бібліотек поблизу

Автор статті
28 листопада 2018 14:10
695
Поширити:

Українська бібліотечна асоціація розпочинає створення онлайн-сервісу"Бібліотека для тебе — Library for you". 

Завдяки ньому користувачі зможуть шукати місцезнаходження найближчої бібліотеки та отримувати інформацію про бібліотечні послуги, передає сайт Gazeta.ua.

На розробку сайта піде півроку. За цей час створять базу і мапу всіх бібліотек України (національні, державні, публічні, університетські, спеціальні та інші) із контактною інформацією та переліком послуг бібліотек.

Сервіс буде корисним, якщо:

1. Ви знаходитесь у незнайомому місті і маєте вільний час — сервіс "Library for you" підкаже, де знаходиться найближча бібліотека із комп'ютерами та зоною wi-fi, щоб ви з користю та у затишку змогли провести час;

2. Ви батьки і шукаєте найближчу дитячу бібліотеку, куди можна піти всією родиною. Сервіс "Library for you" допоможе визначити найближчу бібліотеку за типами бібліотек (публічна, для дітей, бібліотека вищого навчального закладу тощо);

3. Ви плануєте проведення публічного заходу й шукаєте для цього приміщення — сервіс "Library for you" допоможе обрати найкращу бібліотеку, де можна провести такий захід. За допомогою відповідних фільтрів ви зможете відсортувати бібліотеки за місцем знаходження, розміром площі, наявністю інтернету та чи є бібліотека інклюзивною. 

Розробники додатку потребують 32 тис. грн для втілення проекту. Гроші збирають за допомогою краудфандингу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ