Підтримати нас

В Україні дозволили автоматично списувати аліменти

Автор статті
26 травня 2019 03:09
717
Поширити:

На думку експертів, автоматичні арешти і списання — це добре.

Мін'юст України видав указ, в якому чітко прописаний механізм автоматичного списування боргів. Українські банки поки не поділилися інформацією про те, у кого і скільки необхідно списувати. Виконавча служба володіє вельми "вузькими" даними про переміщення грошей аліментників за рахунками, пишет сайт "Znaj.ua".

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Так, підприємство "Національні інформаційні системи" у тримісячний термін має розробити порядок автоматичної взаємодії банкірів із виконавцями.

"В цілому автоматичні арешти і списання — це добре. Такий підхід дозволяє оперативніше розшукувати кошти і отримувати їх на утримання дітей. Що, безсумнівно, дуже важливо. Однак не можна забувати про ризики, критерії віднесення людей у списки боржників не змінювалися. У них досі можна потрапити необгрунтовано або навіть помилково. Притому отримати наслідки у вигляді арешту рахунку. І від нього, до речі, постраждає не тільки боржник, а й одержувач коштів. Адже через арешт рахунку йому не зможуть відправити гроші. Отримати рішення про зняття арешту не так вже й просто. Замість необхідних 10 днів суд може розглядати справу до місяця", - повідомив керуючий партнер АО Suprema Lex Віктор Мороз.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ